Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia îşi creşte capacităţile de depistare a noului coronavirus pentru a ajunge la 15.000 de teste pe zi

Salud 180
coronavirus test sange

Turcia îşi va creşte capacităţile de depistare a noului coronavirus pentru a ajunge la 15.000 de teste pe zi, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, în parlamentul de la Ankara, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Până astăzi, au fost realizate peste 10.000 de teste pentru COVID-19. Numărul testelor va creşte puternic. Obiectivul nostru este să realizăm între 10.000 şi 15.000 pe zi', a afirmat el.

Până acum Turcia a raportat aproape 200 cazuri de infectare, dintre care două mortale, însă unii observatori cred că cifra se explică prin numărul relativ mic de teste efectuate.

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

Guvernul a dispus deja, printre altele, închiderea şcolilor şi suspendarea liniilor aeriene cu 20 de state.

Joi, autoritatea pentru afaceri religioase a anunţat că moscheile vor fi închise pentru marea rugăciune de vineri, după ce în urmă cu câteva zile le-a recomandat credincioşilor să se roage de acasă.

Fahrettin Koca a mai spus că Ministerul Sănătăţii a identificat 372.000 de persoane care au revenit recent din străinătate şi pe care le 'supraveghează cu ajutorul medicilor de familie'. Miercuri, 130.000 dintre acestea au fost contactate prin telefon pentru a li se cere să rămână la domiciliu timp de două săptămâni, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.