Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia, mega proiecte prin care vrea să dobândească independența energetică în 2023

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Turcia va accelera pentru independența energetică în 2023, cu o serie de proiecte în domeniul gazelor naturale, stocării, energiei nucleare și petrolului, informează financialintelligence.ro.

Turcia are proiecte majore în domeniul energiei, care urmează să înceapă în 2023, de la un proiect de alimentare cu gaze naturale până la prima centrală nucleară din țară, scrie Anadolu. Proiectele vor sprijini obiectivul țării de a reduce dependența străină de energie.

În prezent, Turcia deține 7 conducte internaționale de gaze naturale, 4 terminale de gaz natural lichefiat (GNL), dintre care 2 sunt unități flotante de stocare și regazeificare (FSRU) și 2 instalații de stocare subterană a gazelor naturale.

Al treilea proiect de regazeificare gata de funcționare

Prima instalație FSRU a Turciei din Izmir are o capacitate zilnică de 20 de milioane de metri cubi de gaz pentru alimentarea rețelei. A doua instalație, Ertugrul Gazi FSRU, are o capacitate de 170.000 de metri cubi și o capacitate anuală de regazeificare de 2,5 miliarde de metri cubi. Capacitatea maximă zilnică de gazeificare este de 28 de milioane de metri cubi.

Turcia este pe cale să-și deschidă al treilea FSRU la Saros, în ianuarie. Stocarea gazelor joacă un rol tot mai mare în securitatea energetică odată cu extinderea instalațiilor.

Citește și: După ruptura cu Europa, Rusia mărește exportul de gaze naturale către China

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.