Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia: Primarul Capitalei a insultat-o pe purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA

Controversatul primar al Ankarei, susţinător al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a ieşit din nou în evidenţă miercuri, postând pe contul său de Twitter, un mesaj insultător la adresa purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Marie Harf, pe care o soma să explice reprimarea tulburărilor violente din ultimele zile din Baltimore, transmite AFP.

'Unde eşti, blondă proastă, tu care ai acuzat poliţia turcă de uz excesiv de forţă?', a scris, în engleză, Melih Gökçek, într-un mesaj însoţit de o fotografie în care doi poliţişti americani loveau un manifestant în timpul demonstraţiilor care au afectat oraşul din nord-estul SUA.

'Hai, răspunde, blondo', a adăugat el, postând alături o imagine a doamnei Marie Harf. 'După părerea ta, reacţia guvernului (turc) în timpul revoltelor din Gezi erau preocupante. Dar când e vorba despre ţara ta, e normal să se instaureze stare de urgenţă?', a întrebat retoric acest membru al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere din 2002.

Aflat la cel de-al cincilea mandat de primar al capitalei turce, Melih Gökçek s-a referit la criticile dure formulate de administraţia de la Washington în iunie 2013, după reprimarea manifestaţiilor contra regimului Erdogan, soldate cu cel puţin 8 morţi, peste 8.000 de răniţi şi mii de arestări, aminteşte AFP, menţionând că presa turcă favorabilă guvernului a denunţat folosirea forţei la Baltimore contra demonstraţiilor de protest înregistrate după moartea unui tânăr de culoare într-un comisariat de poliţie, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.