Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia va alunga miliţiile YPG din zona frontierei cu Siria dacă nu ajunge la un acord cu SUA

ANADOLU Agency
Turcia Sirian Afrin

Turcia va alunga miliţia kurdă YPG (Unităţile de apărare ale poporului) din zona frontierei cu Siria dacă nu ajunge la un acord cu SUA cu privire la un plan de a îndepărta gruparea kurdă din regiunea siriană Manbij, a anunţat joi ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro

''Dacă nu se realizează acest plan, singura opţiune rămasă va fi debarasarea (de YPG). Acest lucru este valabil nu doar pentru Siria, ci şi pentru Irak'', a spus Cavusoglu într-un interviu pentru agenţia de presă Anadolu. 

El a adăugat că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi cel american, Donald Trump, vor avea joi o convorbire telefonică pe acest subiect. 

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra) a anunţat duminică intrarea armata turce şi aliaţilor ei din rândul rebelilor sirieni în oraşul Afrin, din nord-vestul Siriei, într-o etapă majoră a ofensivei lansate de Turcia împotriva miliţiei YPG în apropiere de frontiera turcă. 

La 20 ianuarie, Turcia a lansat o operaţiune militară în regiunea Afrin, pentru a îndepărta miliţiile kurde YPG din zona frontierei siriano-turce. Ankara consideră YPG o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formaţiune considerată organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană. 

Statele Unite susţin miliţiile YPG în lupta contra grupării jihadiste Stat Islamic, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor dintre Ankara şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.