Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turnul Olarilor și Turnul Dulgherilor, reabilitate de Primăria Sibiu

Turnul Olarilor, care datează din secolul al XV-lea, și Turnul Dulgherilor, construit în secolul al XIV-lea, au fost reabilitate de Primăria Sibiu, odată cu un alt turn și cu zidul Cetății, și intră în circuitul turistic. Cele două edificii nu au putut fi vizitate în ultimele patru secole, potrivit Mediafax.

Primăria Sibiu a anunțat, luni, că lucrările de reabilitare a zidului cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu, din oraș, și a celor trei turnuri de pe strada Cetății, se apropie de finalizare.

„Investiția de peste 6 milioane de lei a fost din bugetul local. Două din cele trei turnuri – Turnul Olarilor (datând din secolul XV-XVI) și Turnul Dulgherilor (construit în secolul XIV) – vor fi deschise publicului pentru vizitare și introduse astfel în circuitul turistic”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Primarul Astrid Fodor a spus că turnurile vor fi deschise publicului din 1 august și va propune Consiliului Local ca vizitarea să se facă gratuit anul acesta.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

„Turnurile nu au putut fi vizitate în ultimele trei – patru decenii. Înainte de ‘90 a fost deschis pentru o scurtă perioadă doar drumul de strajă dintre turnuri, fără ca acestea să fi fost reabilitate și puse în valoare. Cele două turnuri se vor deschide publicului din 1 august, iar pentru a încuraja sibienii și turiștii să descopere și această parte importantă din istoria orașului, voi propune Consiliului Local ca intrarea să fie gratuită anul acesta”, a spus Fodor.

Fațadele și acoperișurile turnurilor au fost reabilitate, iar până la data deschiderii se va monta un sistem de iluminat arhitectural care să le pună în valoare și pe timp de noapte.

De asemenea, va fi montat un sistem de camere video.

În turnuri, vizitatorii vor putea găsi panouri informative cu date istorice referitoare la aceste obiective.

Intrarea vizitatorilor se va face prin Turnul Dulgherilor, ieșirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor.

În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marți până duminică, între orele 11 și 19, iar în extrasezon publicul va avea acces de marți până duminică între orele 10 și 18.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.