Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul al doilea al prezidenţialelor din Ecuador va fi între socialistul Arauz şi conservatorul Lasso (sondaje)

Operation World
Ecuador

Socialistul Andrés Arauz şi conservatorul Guillermo Lasso se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ecuador pe 11 aprilie, potrivit sondajelor la ieşirea din secţiile de votare publicate duminică la finalul unor alegeri marcate de măsuri sanitare împotriva COVID-19, notează AFP preluat de agerpres.

Economistul Andrés Arauz, urmaşul spiritual al fostului preşedinte Rafael Correa (2007-2017), a obţinut între 34,9% şi 36,2% din voturi, iar fostul bancher de dreapta Guillermo Lasso între 21% şi 21,7%, conform acestor sondaje realizate de institutele Cedatos şi Clima Social.

Foto: (c) Santiago Arcos/REUTERS

Yaku Perez, un lider indigen de stânga care se opune correismului, este dat pe locul trei având între 16,7% şi 18% din voturile în scrutinul prezidenţial la care au participat un număr record de 16 candidaţi.

Foto: (c) Fernanda Garcia/REUTERS

Cu toate acestea, Andrés Arauz a revendicat imediat "victoria".

"Am câştigat! Triumf zdrobitor în toate regiunile frumoasei noastre ţări. Victoria noastră este de 2 la 1 în faţa bancherului", a postat pe Twitter economistul de stânga, îndemnând, totuşi, la aşteptarea "rezultatelor oficiale pentru a sărbători" rezultatul.

Guillermo Lasso, liderul opoziţiei de dreapta, a candidat pentru a treia oară la alegerile prezidenţiale.

În 2017, a pierdut cu două puncte în turul al doilea în faţa astăzi impopularului Lenin Moreno care a întors spatele correismului şi îşi va încheia mandatul de patru ani pe 24 mai.

Duminică, 13,1 milioane de alegători au fost, de asemenea, chemaţi la urne pentru a desemna cei 137 de deputaţi ai parlamentului unicameral.

Lungi cozi s-au format în faţa secţiilor de votare, înainte de închiderea lor la ora 17:00 (22:00 GMT), din cauza măsurilor sanitare impuse împotriva coronavirusului, forţele de ordine permiţând accesul a 10 persoane în acelaşi timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.