Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul ciclist al Bihorului va fi organizat anul acesta în luna iulie

turul ciclist

Turul ciclist al Bihorului, competiţie readusă la viaţă în 2016, după 30 de ani de absenţă, va fi organizat în anul 2020 în luna iulie, nu în iunie, având loc imediat după un alt eveniment ciclist important - Turul Sibiului, au anunţat, vineri, organizatorii, potrivit Agerpres.

Prin mutarea din iunie în iulie, în perioada 9-12 ale lunii, organizatorii celor două tururi repoziţionează România pe harta ciclismului internaţional, pentru că oferă echipelor străine posibilitatea de a participa la două competiţii pe durata unei singure vizite la noi în ţară, se arată în comunicat.

"E o strategie prin care ne dorim să facem mai cunoscut acest sport, să dăm şansa cicliştilor pasionaţi din România să interacţioneze cu echipe internaţionale, să guste din ciclismul profesionist, dar în acelaşi timp este o strategie prin care ne dorim să aducem la startul celor două curse echipele de World Tour. Şi cu siguranţă în scurt timp vom reuşi. Este pentru prima oară când România va găzdui timp de două săptămâni un grup atât de mare de ciclişti profesionişti şi cu siguranţă acest fapt va stârni curiozitatea multor echipe de World Tour, pe care le vedem la cele mai importante competiţii cicliste din lume", a declarat Mariana Macovei, marketing şi comunicare pentru Tour of Bihor.

Inclus în calendarul competiţional al Uniunii Cicliste Internaţionale, Turul Bihorului este primul tur ciclist din România implicat în programe de educare a copiilor şi primul tur ciclist transmis integral live în mediul online.

Citește și: Românii și-au pierdut răbdarea! Klaus Iohannis s-a panicat

La această ediţie aniversară, a cincea, vor participa 20 de echipe însumând 160 de sportivi internaţionali şi 75 de manageri sportivi.

Evenimentul ciclist păstrează formatul ediţiilor precedente - două etape şi două semietape, cu un contratimp în Oradea şi o căţărare cu finiş pe platoul Padiş.

Prima etapă va avea loc în data de 10 iulie - 163 de km pe traseul Oradea - Salonta - Căpâlna - Băile Felix - Oradea (163 de km); în 11 iulie vor avea loc etapele 2A - contratimpul individual prin centrul oraşului Oradea - şi 2B - 150 de km pe traseul Oradea - Oşorhei - Borod - Bratca - Beiuş - Pietroasa - Padiş, iar în 12 iulie se va desfăşura etapa a treia, pe o lungime de 158 de km, pe traseul Oradea - Oşorhei - Tileagd - Derna - Marghita - Diosig - Oradea.

Până în acest moment au confirmat participarea la eveniment 15 echipe, dintre care 13 sunt comune cu Turul Sibiului, validând astfel strategia de a organiza cele două evenimente unul după altul.

Decizia luată de organizatori îşi arată efectul inclusiv în bugetul celor două competiţii, având în vedere faptul că tururile suportă cheltuielile de transport ale echipelor, iar în noua formulă va fi o cheltuială unică, împărţită la doi. Costurile totale de organizare, în cazul Turului Bihorului, se ridică la peste 100.000 de euro, cele mai mari cheltuieli fiind legate de cazarea participanţilor şi de premiile acordate câştigătorilor de tricouri distinctive.

În organizarea Tour of Bihor sunt implicate entităţi care înţeleg rolul unui asemenea eveniment în promovarea oraşului şi a judeţului: Discover Bihor, Visit Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

Ediţiile precedente ale competiţiei au fost câştigate de columbieni - Egan Bernal (2016), Rodolfo Torres (2017), Ivan Ramiro Sosa Cueva (2018) şi Daniel Munoz (2019), toţi de la Androni Giocattoli. Bernal şi Sosa au ajuns între timp la cea mai bogată echipă din ciclismul mondial - Team Ineos (fosta Sky), iar anul trecut Bernal a schimbat tricoul galben câştigat în Turul Bihorului cu tricoul galben câştigat în cea mai importantă competiţie ciclistă din lume - Turul Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.