Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U2 a dat startul turneului 'Joshua Tree', din concert nelipsind mesajele politice

http://miesianplaza.com/
U2

Cu montaje evocative din Vestul Sălbatic derulate pe ecranele din spatele lor, rockerii irlandezi de la U2 au dat startul turneului american ''Joshua Tree'', duminică, la Seattle, concertul fiind presărat cu numeroase mesaje referitoare la noul peisaj politic, informează Reuters. Turneul se dorește a fi o privire retrospectivă asupra albumului novator lansat în 1987, ''The Joshua Tree'', care s-a remarcat la nivel mondial în special prin hiturile ''With Or Without You'' și ''I Still Haven't Found What I'm Looking For''.

Recitalul U2 a debutat cu unul dintre cântecele vechi ale formației, ''Sunday Bloody Sunday'', urmat de ''New Year's Day'', ''Pride'' și întreg LP-ul ''The Joshua Tree'', interpretat în ordinea inițială a pieselor. Bono, solistul grupului, nu a mai făcut referire în mod direct la adresa președintelui american, Donald Trump, așa cum a obișnuit publicul în timpul campaniei electorale a acestuia, însă nu au lipsit remarcile pe teme politice. ''Unii dintre voi cred că visul a murit. Poate că acel vis tocmai vă spune să vă treziți'', a susținut Bono în timpul melodiei ''Pride'', vorbele binecunoscute ale lui Martin Luther King fiind proiectate în spatele lui.

Alte scene afișate pe ecranele de pe scenă au prezentat distrugerile cauzate de războiul din Siria și o fetiță cerând ajutor.

Vorbind despre organizația caritabilă a trupei, care luptă împotriva sărăciei, Bono a îndemnat mulțimea să se ''organizeze'' pentru schimbare. ''Nimic nu sperie... politicienii mai mult decât oamenii care se organizează. Așa ar trebui să fie, guvernul să fie speriat de oameni, nu invers'', a spus el.

Solistul i-a salutat pe Bill și Melinda Gates, ambii prezenți la spectacolul desfășurat cu casa închisă la CenturyLink Field, numindu-i ''personaje inspiratoare'' pentru activitatea lor caritabilă. Liderul formației Pearl Jam, Eddie Vedder, s-a alăturat U2 pe scenă în timpul melodiei ''Mothers of the Disappeared'', ultima piesă de pe ''The Joshua Tree''.

Trupa a păstrat hiturile mai recente pentru bis, interpretând ''It's a Beautiful Day'' și ''Elevation'', iar Bono a făcut un apel la femei să se ''unească'' pentru a transforma ''istoria'' în ''istoria-ei''. De asemenea, el a salutat Ziua Mamei, de duminică, dedicând piesa ''Ultraviolet'' tuturor ''femeilor care s-au ridicat sau au stat pentru a-și apăra drepturile'' și care ''au insistat, au rezistat, au persistat pentru drepturile lor''.

În cadrul turneului ''Joshua Tree'', U2 va susține 33 de concerte în fața a 1,7 milioane de persoane, conform Agerpres. Turneul este cel mai bine vândut din vara aceasta în Statele Unite, conform firmei de distribuție a biletelor StubHub, locurile pentru multe dintre reprezentațiile viitoare ale U2 fiind deja ocupate în întregime, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.