Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a împins flota rusă spre sud-estul Mării Negre (șeful GUR)

thetimes.co.uk
flota rusia vapoare

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, susţine într-un interviu că atacurile constante asupra flotei ruse au făcut posibilă împingerea acesteia în partea de sud-est și restabilirea navigației la Marea Neagră, partea de nord fiind controlată acum de Ucraina, scrie RBC, conform Radio Rador România.

„Atacăm în mod regulat flota militară a inamicului și instalațiile portuare, așa că rușii au fost nevoiți să trimită totul spre sud-est. Aceştia încearcă să creeze o bază navală la Oceamcira, pe teritoriul ocupat al Georgiei", a declarat Budanov, într-un interviu pentru "Le Monde".

Potrivit acestuia, partea de nord a Mării Negre se află sub controlul Ucrainei, precum și platformele de producție de gaze.

"Coridoarele maritime de export, care sunt foarte importante pentru economia noastră, funcționează din nou în pofida riscurilor", a adăugat Budanov.

Șeful GUR a mai amintit că, în 2023, au avut loc primele debarcări ucrainene pe teritoriul Crimeii ocupate, "deși unii le-au considerat imposibile". "Acest lucru dă speranță, în special ucrainenilor din peninsulă, care trăiesc sub ocupația rusă de 10 ani" - a subliniat Kirilo Budanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.