Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță că RUSIA vrea RĂZBOI în Marea Neagră: Ce date au oficialii de la Kiev

nave armata razboi naval portavion

Situaţia în zona Mării Azov, situată în nordul Mării Negre, este "tensionată", iar Rusia ar putea încerca să amplifice criza, avertizează viceamiralul Ihor Voroncenko, comandantul Forţelor Navale din Ucraina.

"Din punctul de vedere al oficialilor militari, situaţia care se conturează acum în zona Mării Azov este foarte tensionată. După cum a transmis Serviciul pentru protecţia frontierelor, sunt circa 120 de nave ruse în zonă (...); totuşi, doar 36 dintre acestea sunt echipate cu armament, iar doar 24 au suficientă muniţie. Noi am consolidat prezenţa", a declarat Ihor Voroncenko, citat de filiala ucraineană a agenţiei de presă Interfax.

Citește și: Tudor Chirilă explodează la trei ani de la Colectiv: ‘Politicieni sau funcționari publici.. n-au făcut nimic..’

"Cred că ne putem aştepta la escaladarea situaţiei în zona Mării Negre", a precizat Voroncenko, scrie mediafax.ro.

Comandantul Forţelor Navale ucrainene a notat că echipajele ruse interceptează nave ucrainene care încearcă să iasă în Marea Neagră, subliniind totuşi că în ultimele zile nu au mai fost semnalate incidente de acest tip.

Citește și: Rovana Plumb, mesaj important după criticile Corinei Crețu:’România a primit până în prezent…’

Recent, Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare privind activităţile militare organizate de Alianţa Nord-Atlantică în apropierea frontierelor ruse. "Asistăm la consolidarea capabilităţilor militare în apropierea frontierelor Rusiei şi la eforturi de îmbunătăţire a infrastructurii de transport în Europa, astfel încât să fie mai uşor să fie adus armament greu al SUA şi al altor ţări spre frontierele noastre; în plus, sunt organizate exerciţii provocatoare - nu ale noastre alături de China în Siberia -, ci exerciţii militare în Ucraina, Georgia şi în Marea Neagră", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Acum, Ucraina vrea să organizeze exerciţii NATO în Marea Azov, dar este imposibil să facă acest lucru deoarece Tratatul nostru cu Ucraina prevede consimţământul părţilor pentru trecerea navelor militare în Marea Azov. Dar ucrainenii vor acest lucru şi sunt impulsionaţi activ în acest sens", a spus Lavrov. Ucraina a găzduit începând din anul 2014 o serie de exerciţii militare alături de state membre NATO.

Citește și: S-a aflat! Ce studii are Dacian Cioloș și cum a câştigat acesta primii bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.