Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a destructurat o grupare ce pregătea atacuri armate la ordinul Moscovei

Future Fandom
palatul prezidential kiev ucraina

Ucraina a anunţat marţi destructurarea unui grup care acţiona la ordinele Moscovei şi care pregătea atacuri armate pentru a "destabiliza" regiuni ale ţării, relatează AFP.

"Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate împotriva infrastructurilor", a declarat într-un comunicat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), afirmând că grupul "era coordonat" de "serviciile speciale ruse".

Cei doi organizatori, între care un rus, au fost arestaţi, a precizat SBU, ai cărui agenţi au confiscat "un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic şi muniţie". Aceştia acţionau la Harkov, oraş important situat în apropiere de frontiera rusă în estul ţării, şi la Jitomir, în centrul Ucrainei, la mai puţin de 150 km de Kiev. Cei doi erau foşti militari din trupele speciale, care participaseră la lupte, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forţelor de ordine ucrainene.

Sub pretextul căutării de personal pentru o firmă de pază şi protecţie, ei "începuseră să recruteze" personal "în principal" ruşi care au comis crime violente, potrivit interlocutorului agenţiei de presă franceze.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că a concentrat zeci de mii de trupe la frontiera ucraineană în vederea unei posibile invazii, intenţionând de asemenea să destabilizeze situaţia în interiorul acestei ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.