Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina recunoaște folosirea celor mai controversate arme în războiul cu Rusia

Andriy Yermak/Telegram
atac ucraina război harkov

Ucraina recunoaște folosirea celor mai controversate arme în războiul cu Rusia

Ucraina a furnizat Pentagonului un raport despre utilizarea controversatelor muniții cu dispersie americane în lupta cu Rusia, a declarat miercuri un oficial ucrainean pentru CNN.

Oficialul a spus că informațiile transmise Departamentului Apărării includ atât numărul de gloanțe trase, cât și numărul de ținte rusești distruse, deși oficialul a refuzat să spună care sunt aceste cifre.

Raportul așteptat a fost o solicitare din partea SUA ca parte a acordului de a trimite artilerie cu bombe cu dispersie - cunoscute sub numele de DPICM - în Ucraina. Într-un interviu acordat CNN luna trecută, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că intenționează să prezinte raportul omologului său, secretarul american al apărării, Lloyd Austin. CNN a cerut Pentagonului să comenteze, însă până la publicarea acestei știri instituția nu a răspuns.

Ce se așteaptă Ucraina

Oficialii ucraineni au declarat că se așteaptă ca DPICM-urile să fie mai eficiente decât proiectilele de artilerie standard, în special împotriva unor grupări mari de trupe și echipamente rusești. Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat că acestea "au un impact asupra formațiunilor defensive ale Rusiei și asupra manevrelor defensive ale Rusiei".

Context

SUA, Rusia și Ucraina nu sunt semnatare ale Convenției privind munițiile cu dispersie, care interzice producția și utilizarea acestor arme și care a fost semnată de peste 100 de țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.