Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, atacată cibernetic: MAE a confirmat informația

hackeri

În noaptea de 26 ianuarie, a avut loc un atac cibernetic pe site-ul oficial al Ucrainei Ukraine.ua. Ca urmare a acțiunilor hackerului, site-ul a fost indisponibil utilizatorilor timp de câteva ore, informează LB.ua.

De la ora 13:00, accesul la site a fost restabilit, dar lucrările de contracarare a efectelor atacului cibernetic continuă, potrivit centrului de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. "Specialiștii Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei iau toate măsurile necesare pentru a restabili funcționarea completă stabilă a sitului. În viitorul apropiat ar putea exista încă probleme temporare cu accesul la resursă", se arată în comunicat.

Cabinetul de Miniștri a aprobat în mai 2018 brandul Ukraine NOW UA dezvoltat împreună cu experți pentru îmbunătățirea imaginii țării vecine în lume. Site-ul oficial al Ucrainei Ukraine.ua a fost lansat pe 14 ianuarie 2021. Este un portal pentru publicul străin despre „adevărata Ucraina modernă - creativă, dinamică, inovatoare, o țară a diversității și a naturii încântătoare, o țară a libertății și a demnității, în care istoria și cultura milenare sunt completate de o viziune ambițioasă a viitorului”, se arată în descriere.

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2022 a avut loc cel mai puternic atac cibernetic asupra Ucrainei din ultimii patru ani.

Potrivit anchetei, 22 de site-uri web ale autorităților publice au fost avariate, dintre care șase au provocat pagube semnificative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.