Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina avertizează asupra pericolului de la Marea Neagră: Rusia menține trei nave înarmate cu 20 de rachete Kalibr

cuget liber
marea neagra

Șefa centrului de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a raportat, luni, că Flota Rusiei menţine 11 nave în Marea Neagră, inclusiv trei transportoare înarmate cu 20 de rachete de tip Kalibr.

"Acest lucru sugerează că ei (ruşii, n.r.) continuă să exercite presiune asupra populației civile, iar atacurile țintite nu sunt excluse", a menționat Humeniuk, conform Rador.

Potrivit acesteia, este probabil ca invadatorii să nu poată folosi dronele din cauza condițiilor meteorologice, însă, pe timp de noaptea, atunci când nu mai este vânt, ruşii pot folosi drone Shahed.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat că inamicul încearcă să dezvolte noi tactici pentru a reduce eficacitatea apărării antiaeriene ucrainene, în special intensificând misiunile de recunoaștere aeriană înainte de lovituri masive cu rachete.

"Ei încearcă să colecteze informații cât mai amănunțite, inclusiv despre instalațiile de apărare antiaeriană, monitorizează și văd eficiența apărării noastre aeriene, care a crescut la 75-80% în contracararea atacurilor masive cu rachete. Acest lucru sugerează că ei caută tactici prin care pot reduce acest procent de contracarare al apărării noastre aeriene. De aceea, folosesc dronele iraniene ieftine Shahed în primele valuri pentru recunoaște și pentru a distruge sistemele de apărare aeriană, pentru a epuiza sistemul de supraveghere. Iar apoi lansează rachete", a informat Humeniuk.

În același timp, aceasta a precizat că Rusia mai are "extrem de puține" rachete Kalibr, iar inamicul le "păstrează" pentru a lovi infrastructura critică a Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.