Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, cimitirul generalilor lui Putin - Un fost șef al CIA explică eșecul ofițerilor ruși

captura CNN
David Petraeus Moldova

Fostul Șef al CIA, generalul David Petraeus  , a explicat pentru CNN motivul pentru care Rusia a pierdut atât de mulți generali în numai trei săptămâni de conflict, în Ucraina.

„Este un lucru foarte, foarte neobișnuit. Asta în primele trei săptămâni. Și aceștia sunt generali cu rang destul de înalt. Concluzia este că dispozitivul lor de comandă și control nu funcționează”, a spus el.

„Comunicațiile lor au fost blocate de ucraineni. Comunicațiile lor securizate nu au funcționat. A trebuit să meargă pe un singur canal. Acesta poate fi blocat. Și exact asta au făcut ucrainenii. Ei folosesc telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, așa că nu au funcționat. Apoi au dat jos 3G. Ei fură literalmente telefoane mobile de la civili ucraineni pentru a comunica între ei”, a spus Petraeus.

„Deci, ce se întâmplă? Coloana este oprită. Un general nerăbdător stă acolo în spate, în vehiculul lui blindat. Merge în față să afle ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă. Nu există un corp de subofițeri. Recruții nu au inițiativă, așteaptă să li se spună ce să facă. Iar când generalul ajunge în față, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni și îl iau în vizor”, a explicat el.

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus azi că un al șaselea general rus au fost ucis în Ucraina.

„Rata mare de mortalitate mare în rândul ofițerilor superiori ai Federației Ruse este izbitoare. Deja 6 generali au fost uciși: generalii maiori Tușaiev, Gherasimov, Kolesnikov, Suhovețki, Mitiaev și generalul Mordvicev. Zeci de colonei și alți ofițeri. Armata Federației Ruse este complet nepregătită și luptă doar cu numărul mare de militari și rachete de croazieră”, a scris Podoliak pe Twitter.

Rusia a confirmat astăzi că comandantul adjunct al flotei ruse la Marea Neagră, Andrei Palîi, a fost ucis în Ucraina El ar fi murit în timpul luptelor din regiunea Mariupol.

Palîi era pe cale să fie promovat contraamiral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.