Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înalt oficial ucrainean le transmite criticilor contraofensivei 'să tacă din gură': 'Este egal cu a scuipa pe fața soldatului ucrainean'

Facebook
razboi-soldati

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba le-a replicat celor care critică tacticile Kievului în contraofensiva împotriva trupelor ruse, afirmând că aceştia 'scuipă pe faţa soldaţilor ucraineni' şi ar trebui să 'tacă din gură', transmit Reuters şi AFP, conform Agerpres.

'A critica ritmul lent al contraofensivei este egal cu (...) a scuipa pe faţa soldatului ucrainean care îşi sacrifică viaţa în fiecare zi, înaintând şi eliberând un kilometru de pământ ucrainean după altul', le-a declarat Kuleba reporterilor cu prilejul unei reuniuni informale la Toledo a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană.

Cotidianul The New York Times a citat săptămâna trecută oficiali americani şi din alte ţări occidentale, potrivit cărora contraofensiva a făcut progrese limitate din cauza distribuirii greşite a trupelor ucrainene pe câmpul de luptă.

'Le-aş recomanda tuturor criticilor să tacă din gură, să vină în Ucraina şi să încerce să elibereze un centimetru pătrat ei înşişi', a mai spus Kuleba, în prezenţa omologului său spaniol, Jose Manuel Albares.

După ce le-a mulţumit miniştrilor de externe din statele UE pentru sprijinul acordat de guvernele lor, Kuleba a reamintit că Ucraina are în continuare nevoie de muniţii, vehicule blindate, rachete cu rază lungă, sisteme de apărare antiaeriană.

Kuleba a avertizat de asemenea că Rusia îşi creşte capacitatea de a produce drone şi rachete, şi a cerut Uniunii Europene să oprească această evoluţie prin controlul exporturilor şi pedepsirea oricui încalcă sancţiunile.

Pe de altă parte, el a apreciat că întâlnirea pe care o vor avea în curând preşedintele rus Vladimir Putin şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan, este 'aproape ultima şansă' ca Moscova să revină în Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.