Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina forțează militar în est și în sud: contraofensiva se intensifică, în timp ce rușii vor să blocheze atacurile

ndtvimg.com
ucraina-rusia-razboi

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, a avut o conversație la telefon cu generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, în cadrul căreia au discutat despre evoluţia evenimentelor de pe front, informează Rador.

"Luptele grele defensive și ofensive continuă în estul și în sudul țării noastre. Există anumite succese, ne implementăm planurile, mergem înainte" - a scris Zalujni pe Telegram, într-un mesaj postat marţi seară.

Potrivit comandantului-șef, în contextul următoarei întâlniri a țărilor aliate, care va avea loc, din nou, în aşa-numitul format Ramstein, a decis să discute cu generalul american Milley despre prioritățile Forțelor Armate ale Ucrainei. "Este importantă consolidarea apărării aeriene, a artileriei și a capabilităţilor sistemelor de contrabaterie" - a mai scris Zalujni. Amintim că, în ultimele câteva zile, armata ucraineană a eliberat şapte localităţi de sub ocupaţia trupelor Federaţiei Ruse.

Forțele Armate ale Ucrainei, despre contraofensivă: "Avem un succes parțial"

Forțele de Apărare ale Ucrainei au înregistrat un succes parțial ca urmare a operațiunii ofensive - potrivit unui raport transmis, miercuri, de Andri Kovalev, reprezentant al Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Rador. "În ultimele trei zile, Forțele de Apărare au avansat în unele direcții între 200 de metri şi 1,4 kilometri și au eliberat aproximativ 3 kilometri pătrați de teritoriu. În direcția Berdiansk, luptele continuă în apropierea satului Makarivka. Sunt lupte și în apropierea satelor Novodanilivka. și Novopokrovka" - a precizat acesta.

Kovalev a adăugat că ruşii şi-au intensificat loviturile aeriene și atacurile cu rachete.

"Noaptea trecută, inamicul a lansat rachete de croazieră Kh-22, rachete de croazieră Kalibr, a folosit drone Shahed împotriva infrastructurii din regiunile Harkiv, Donețk, Kirovohrad și Odesa" - a detaliat reprezentantul Statului Major al Ucrainei. Amintim că, în noaptea de 13 spre 14 iunie, Ucraina a fost vizată de noi atacuri ruseşti cu rachete şi drone. Ruşii au lansat patru rachete de tip Kalibr, șase rachete Kh-22 și 10 drone. Armata ucraineană a reuşit să doboare trei rachete Kalibr şi nouă drone Shahed. Trei civili au murit şi alţi 13 au fost răniţi la Odesa, în timpul atacului de noaptea trecută. În regiunea Doneţk, de asemenea, bombardamentele s-au soldat cu trei morţi şi trei răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.