Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lovește în spatele frontului - S-a lăsat cu victime în Belgorod. Mai mulți morți și răniți, prinntre care și un copil

Al-Jazeera
Belgorod

Un civil a fost ucis, iar alţii au fost răniţi în urma unui atac cu obuze de artilerie comis de armata ucraineană pe teritoriul Rusiei, anunţă autorităţile ruse, conform cotidianului Le Monde.

Oficiali proruşi din regiunile ucrainene ocupate de Rusia au anunţat miercuri mai multe victime civile în urma unor atacuri pe care le atribuie Ucrainei, în timp ce guvernatorul regiunii ruse Belgorod a anunţat un mort într-un bombardament ucrainean asupra unui sat rusesc de la graniţă, relatează Reuters.

Un copil a fost ucis şi două persoane au fost rănite după ce un obuz de artilerie ucrainean a lovit o clădire cu două etaje în Doneţk, în estul Ucrainei, a declarat miercuri pe canalul său de Telegram şeful regiunii numit de Rusia, Denis Puşilin.

Regiunea Doneţk se afla parţial sub controlul separatiştilor proruşi din 2014. Moscova a anunţat anul trecut că a anexat provincia.

Rusia, care la începutul anului trecut a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei pe care a numit-o "operaţiune militară specială", afirmă că forţele ucrainene bombardează zilnic părţile controlate de Rusia din regiunea Doneţk.

Separat, agenţia de ştiri Interfax a citat oficiali numiţi de Rusia în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, care au declarat că patru civili au fost ucişi şi doi răniţi de bombardamente ucrainene în satul Trudove, situat la aproximativ 15 km est de oraşul Tokmak.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la graniţa de nord-est a Ucrainei, a anunţat că o persoană a fost ucisă de bombardamentele ucrainene în satul de frontieră Gorkovski.

Regiunea Belgorod a fost vizată frecvent de atacuri de artilerie şi drone în ultimele luni, iar în luna mai a fost martoră la o incursiune armată transfrontalieră a unui grup de atacatori care se presupune că era format din cetăţeni ruşi care luptă alături de Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.