Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lovește adânc în inima Rusiei - A aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia

siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord, a declarat joi o sursă ucraineană pentru Reuters, potrivit news.ro.

Sursa, care a insistat să rămână anonimă, a declarat că patru încărcături explozive au fost detonate miercuri seară, în timp ce un tren de marfă se deplasa prin tunelul Severomuiski din regiunea Buriatia, care se învecinează cu Mongolia.

Un astfel de atac, la peste 4.000 de kilometri de Ucraina, ar fi o altă lovitură majoră a SBU şi o demonstraţie a capacităţii sale de a desfăşura operaţiuni oriunde în Rusia.

Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent aceste informaţii sau să stabilească dacă linia de cale ferată este într-adevăr folosită pentru livrări militare. Surse ruseşti au recunoscut că un tren a luat foc în zonă, dar nu au făcut nicio referire la explozibili.

Comitetul de Investigaţii al Federaţiei Ruse a afirmat într-un comunicat că un tren care transporta combustibil a luat foc în tunel miercuri seara, că nu au existat victime şi că o anchetă preliminară este în curs de desfăşurare pentru a stabili cauza.

Căile Ferate Ruse au declarat că trenurile care folosesc tunelul au fost deviate şi că traficul nu a fost perturbat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.