Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un consilier de-al lui Zelenski dă date incredibile: Ucraina a capturat atât de mulți prizonieri ruși, încât nu mai are unde să îi țină

National
Volodimir Zelenski

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski susține că armata a luat atât de mulți prizonieri ruși în ultimele zile încât nu mai există spațiu pentru cazarea acestora, potrivit Sky News.

Informațiile oferite de autoritățile ucrainene arată că în urma contraofensivei din ultimele zile, armata a recucerit aproximativ 6.000 de kilometri pătrați din Ucraina ocupată de ruși. De asemenea, mii de militari ruși au căzut prizonieri, mai susțin ucrainenii.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de informații militare ucrainene a declarat că trupele rusești se predau în masă deoarece „înțeleg lipsa de speranță a situației lor", iar un consilier al președintelui Zelenski a spus că sunt atât de mulți prizonieri de război, încât țara nu mai are spațiu pentru a-i găzdui.

Afirmațiile ucrainenilor par să fie susținute de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un grup cu sediul în SUA care oferă cercetări și analize în domeniul apărării și afacerilor externe. Acesta a afirmat că atacul din regiunea Harkov „a pus în dificultate forțele rusești și a prăbușit axa rusească din nordul Donbasului".

„Forțele rusești nu efectuează o retragere controlată și se grăbesc să fugă din sud-estul regiunii Harkov (o regiune administrativă) pentru a scăpa de încercuirea din jurul orașului Izyum", susțin experții ISW. Se pare că militarii ucraineni au eliberat peste 20 de așezări în doar 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.