Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina răspunde dur Ungariei: 'Nu avem nevoie de permisiunea Moscovei pentru a adera la NATO!'

fomoso.org
ungaria ucraina transcarpatia

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei consideră periculoase încercările politicienilor maghiari de a face securitatea spațiului euro-atlantic dependentă de capriciile Moscovei, transmite purtătorul de cuvânt al instituției, Oleg Nikolenko, răspunzând declarației vicepreședintelui Parlamentului ungar Dora Duro, potrivit căreia Ucraina ar fi avut nevoie de permisiunea Rusiei pentru a adera la NATO.

El a subliniat că Ucraina are dreptul suveran de a alege liber mijloacele de securitate. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei a reamintit, de asemenea, că acest drept a fost confirmat în mod repetat de statele membre NATO, inclusiv de Ungaria. "Nu avem nevoie de permisiunea Rusiei pentru a deveni membru al Alianței. În același timp, este periculos când unii politicieni maghiari încearcă să facă securitatea spațiului euro-atlantic dependentă de capriciile Moscovei", a subliniat Nikolenko, pe pagina sa de Facebook.

Diplomatul ucrainean a menționat că nu există motive obiective care să împiedice Ucraina să adere la NATO. "Aderarea Ucrainei nu va face decât să întărească Alianța, să facă imposibilă repetarea agresiunii ruse în Europa în viitor", a adăugat Nikolenko.

Nikolenko nu a făcut referire și cererea făcută de Dora Duro privind autonomiea teritorială a regiunii transcarpatice. Potrivit acesteia, dacă autoritățile ucrainene ar acorda autonomie teritorială regiunii transcarpatice și altor regiuni, acest lucru ar putea fi „un pas în direcția cea bună".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.