Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina recunoaște vânătoarea: GUR confirmă că acţionează pentru a lichida înalţi oficiali militari ruşi

news.ro
Kirilo Budanov

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Informaţii Militare Ucrainene (GUR) a confirmat luni că această structură din Ministerul Apărării al Ucrainei lucrează în mod activ la lichidarea înalţilor oficiali militari ruşi ca represalii pentru invazia rusă, care - conform datelor ONU - s-a soldat până acum cu cel puţin 9.000 de morţi în rândul populaţiei civile ucrainene, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Nu vom da nume sau unităţi, dar vorbim despre munca GUR", a spus reprezentantul serviciului, Andri Iusov, într-un interviu acordat agenţiei naţionale de presă Ukrinform, întrebat despre existenţa unei unităţi dedicate acestei misiuni.

Iusov a declarat că Federaţia Rusă este "inamicul numărul unu" al serviciilor de informaţii militare ucrainene şi a explicat că această structură acţionează şi în alte ţări în cooperare cu autorităţile din statele respective pentru a-i face pe cei responsabili de agresiunea militară rusă să plătească pentru acţiunile lor împotriva Ucrainei.

Reprezentantul GUR a spus că serviciile de informaţii militare ucrainene lucrează în prezent în mod activ la acest obiectiv. "Există mulţi criminali de război şi vom avea mult de lucru", a insistat Iusov, menţionând că unii dintre aceşti oameni nu vor apuca ziua să fie predaţi unei instanţe internaţionale sau pentru a răspunde în faţa justiţiei ucrainene.

Ziarul britanic The Times a publicat recent o investigaţie privind existenţa unei unităţi a GUR numită "Şaman" care ar activa pentru eliminarea militarilor ruşi de rang înalt în interiorul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.