Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina revendică atacul asupra căii ferate din Crimeea: Pe rutele respective sunt transportate şi alte lucruri

breaking news ultima ora

Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, susţine că tronsonul de cale ferată din Crimeea care a fost aruncat în aer joi dimineaţă era folosit de ocupanții ruși pentru a transporta arme necesare trupelor invadatoare în războiului declanşat împotriva Ucrainei, notează RBC, potrivit RADOR.

 

"Pe rutele respective sunt transportate şi alte lucruri (nu doar cereale, cum susţin ocupanţii - n.r.), în special arme, muniții, vehicule blindate și toate celelalte mijloace care sunt folosite în războiul agresiv împotriva Ucrainei pentru a ucide civili și apărători ucraineni. Prin urmare, este destul de firesc ca aceste căi să nu mai suporte, să obosească și să nu mai funcționeze o perioadă" - a afirmat Iusov.

Ofițerul de informații nu a exclus ca astfel de incidente să se repete în Crimeea, până la eliberarea peninsulei de sub ocupaţia rusă. "Putem constata că infrastructura normală va funcționa când Crimeea se va întoarce în cadrul Ucrainei. Atât timp cât teroriștii ruși sunt acolo, nu vor avea linişte" - a adăugat reprezentantul GUR.

FOTO - Sabotaj din partea ucrainenilor? Cinci vagoane cu cereale au deraiat în Crimeea

Amintim că presa rusă a raportat că o explozie a avut loc joi dimineaţă, pe un tronson de cale ferată de lângă Bahcisarai, Crimeea. Rușii au acuzat un "sabotaj". În urma exploziei, potrivit presei ruse, au deraiat vagoane care transportau cereale. Propagandiştii Moscovei scriu că aproximativ 50 de metri din calea ferată respectivă au fost avariați. Invadatorii ruşi din Crimeea au anunţat că circulația trenurilor pe ruta Simferopol-Sevastopol este suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.