Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina neagă veridicitatea planurilor secrete apărute în presa americană

Scurgerea de documente clasificate care detaliază planurile secrete ale SUA şi NATO de a ajuta Kievul pare a fi o operaţiune de dezinformare rusă pentru a semăna îndoieli cu privire la contraofensiva planificată de Ucraina, a declarat pentru Reuters Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, conform news.ro.

Mihailo Podoliak a declarat că scurgerile de date despre care a scris joi The New York Times conţin o "cantitate foarte mare de informaţii fictive", iar Rusia încearcă să preia din nou iniţiativa în invazia sa.

  • "Acestea sunt doar elemente standard ale jocurilor operaţionale ale serviciilor secrete ruseşti şi nimic mai mult. Rusia caută orice modalitate de a prelua din nou iniţiativa, pentru a încerca să influenţeze scenariile pentru planurile de contraofensivă ale Ucrainei, pentru a introduce îndoieli, pentru a compromite ideile şi, în cele din urmă, pentru a ne intimida cu cât de "informaţi" sunt”, a explicat consilierul lui Volodimir Zelenski.

Contraofensiva

The New York Times a relatat joi că Pentagonul investighează o breşă de securitate în urma căreia documente care oferă detalii despre planurile SUA şi NATO de a ajuta la pregătirea Ucrainei pentru o contraofensivă de primăvară împotriva Rusiei s-au scurs pe platformele sociale în această săptămână.

Documentele au fost răspândite pe Twitter şi Telegram şi ar conţine diagrame, hărţi şi detalii despre livrările de arme, despre efectivele batalioanelor şi alte informaţii sensibile, potrivit New York Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.