Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina se retrage din Bahmut... Încetează luptele care au durat luni de zile?

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Confruntările de la Bahmut, unde se dau unele dintre cele mai sângeroase lupte ale războiului din Ucraina, s-au intensificat din nou. Din iulie 2022 şi până în prezent continuă luptele grele în acest oraş, iar în urma presiunii ruşilor din utimile trei luni, confruntările sunt pe cale să se încheie, scrie CUMHURIYET, potrivit Rador.

Oraşul Bahmut, unde ambele părţi au înregistrat pierderi însemnate, a căpătat o importanţă simbolică în urma marilor confruntări de aici, pe lângă faptul că este un punct important de tranzit din punctul de vedere al logisticii.

Oraşul Soledar, care a fost ocupat de ruşi în luna ianuarie, a jucat un rol important în încercuirea Bahmutului, forţând ucrainenii să sprijine logistic oraşul.

Armata rusă şi Wagnerii s-au împăcat

Raportul intelligence-ului britanic consemnează faptul că mercenarii Wagner şi militarii armatei ruse, între care în lunile trecute s-au înregistrat divergenţe, au început să acţioneze coordonat şi astfel au obţin succese. De asemenea, în raport se mai arată că în timp ce artileria antiaeriană  rusă încercuieşte oraşul, mercenarii Wagner atacă din centru.

Iar ucrainenii au probleme serioase cu logistica şi au început o retragere ordonată. În acest moment, ruşii controlează până la 80% din Bahmut.

Se poate ca Ucraina să amâne ofensiva

Scurgerile de documente aparţinând Pentagonului, care au afectat SUA, au divulgat planurile de război ale Ucrainei. După ce opinia publică a aflat informaţii critice, precum locurile în care sunt amplasate sistemele de apărare aeriană şi punctele de atac, Kyiv Independent a scris că Ucraina ar putea amâna aşteptata ofensivă de primăvară.

Conform experţilor ucraineni, pierderile grele înregistrate în Bahmut, pe lângă faptul că echipamentele din Occident vor ajunge cu întârziere, ar putea întârzia şi declanşarea ofensivei.

În acest timp, Rusia continuă să construiască noi fortificaţii la Zaporojie şi Bahmut împotriva unei posibile ofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.