Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Împing SUA și NATO Ucraina în 'groapă'? Kremlinul face acuzații extrem de grave: 'Se încearcă rezolvarea problemei Donbasului prin forță'

shutterstock.com
Donbas Ucraina

În Ucraina sosesc consilieri militari străini și se furnizează arme din Statele Unite și din alte țări NATO, ceea ce duce la o înrăutățire și mai mult a situației din această țară, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitry Peskov, informează agenția de presă INTERFAX.

Dmitry Peskov a fost solicitat de jurnaliști să comenteze informațiile conform cărora administrația președintelui american Joe Biden nu exclude posibilitatea de a trimite consilieri militari și arme suplimentare în Ucraina. „Trimiterea de consilieri militari și de arme în Ucraina nu trebuie exclusă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Potrivit acestuia, „acolo ajung consilieri militari, sistemele de arme vin acolo nu doar din Statele Unite, ci și din alte țări NATO”. Peskov a subliniat că „toate acestea, desigur, duc la injecție ulterioară”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Moscova nu are de gând să atace pe nimeni. "Am afirmat în mod repetat, la diferite niveluri, că Rusia nu va ataca pe nimeni, Rusia nu elaborează niciun plan agresiv și este complet greșit să spunem contrariul. Și este complet greșit să asociem orice mișcări ale Forțelor Armate în întreaga noastră zonă. Nu este cazul ", a spus Peskov. Totodată, el a adăugat: „Dar, în același timp, suntem profund îngrijorați de acțiunile provocatoare ale forțelor armate ucrainene pe linia de contact și pregătirile pentru o posibilă soluție militară, o încercare de a rezolva problema Donbassului prin forță."

Răspunzând la întrebarea dacă Moscova poate garanta că nu va exista o intensificare a ostilităților din partea Donbasului, Peskov a spus: „Până acum, republicile autoproclamate nu au provocat în niciun fel, așa că o astfel de declarație este fundamental greșită.”

Peskov a mai spus că implementarea acordurilor de la Minsk privind rezolvarea situației din sud-estul Ucrainei este cea mai bună garanție pentru securitatea acestei țări. „Cea mai bună garanție a securității, desigur, este punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, deoarece lipsa progresului în implementarea lor este un iritant și declanșator semnificativ care duce la creșterea nivelului de tensiune în general în Europa. Este un fapt evident.” Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că asta înseamnă tocmai reluarea negocierilor pe fond între părțile alate în conflict. „Acesta este un subiect pentru negocieri de fond și toate acestea ar trebui să fie discutate de toate țările într-un dialog direct”, a conchis Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.