Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ucraina va ucide ruși oriunde în lume' - Kirilo Budanov își nuanțează declarația

news.ro
Kirilo Budanov

Şeful Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, a explicat la cine anume s-a referit atunci când a vorbit într-un interviu despre "uciderea rușilor oriunde în lume", notează RBC , potrivit RADOR.

Oficialul a subliniat că este vorba, în special, despre criminalii de război. RBC notează că, în timpul unui interviu pentru Yahoo News, jurnalistul a abordat subiectul asasinării propagandistei ruse Daria Dughina, cerându-i lui Budanov să comenteze cazul respectiv. "Nu continuați acest subiect. Tot ce voi comenta este că noi am ucis și vom continua să ucidem ruși oriunde în această lume, până la victoria completă a Ucrainei" - a scris Yahoo News, menţionând că declaraţia aparţine lui Budanov.

Într-un interviu recent, acordat blogger-ului Serhi Ivanov, șeful GUR a remarcat că citatul i-a fost trunchiat. "Aceasta este o versiune trunchiată. A fost tăiat cel mai important lucru: rușii care sunt criminali de război, care au comis crime împotriva umanității, infracțiuni precum violul în grup, violarea minorilor, crime... Despre ei era vorba. Această clarificare a fost eliminată din citatul respectiv" - a explicat Kirilo Budanov. "În orice țară din lume, acești oameni (criminalii de război ruşi, n.r.) vor suferi, în cele din urmă, executarea binemeritată. O executare binemeritată pentru astfel de fapte poate fi exclusiv lichidarea. Altceva nu iau în calcul. Aceasta este părerea mea personală. O susţin și o voi implementa" - a adăugat oficialul. În plus, acesta a remarcat că GUR cooperează cu rușii care sunt împotriva războiului și "sunt gata să schimbe Rusia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.