Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, cea mai stupidă decizie din istoria Rusiei (general rus)

drone turcești ucraina rusia

Cele 10 luni s-au dovedit a fi mai tragice pentru armata rusă decât se aștepta, a declarat pentru New York Times generalul rus în retragere Leonid Ivașov.

În ianuarie, când Statele Unite au avertizat că invadarea Ucrainei de către Rusia este inevitabilă, Ivașov a avertizat într-o scrisoare deschisă că folosirea forței împotriva Ucrainei amenință „existența Rusiei ca stat”.

Într-un interviu telefonic recent, el a spus că avertismente similare au fost exprimate și de oficialii militari ruși la acea vreme. În opinia lor, victoria în Ucraina era imposibilă, dar conducerea militaro-politică le-a spus să nu-și facă griji și a promis că războiul va fi o plimbare ușoară pentru armata rusă.

Consecințele unei astfel de supraevaluări a propriilor forțe au devenit deja tragice pentru Rusia: generalii și soldații ucraineni au învins un inamic mult mai mare și mai mortal. La rândul său, Occidentul, încurajat de succesele Ucrainei, îi furnizează arme din ce în ce mai puternice.

„Niciodată în istoria sa Rusia nu a luat decizii atât de stupide. Din păcate, astăzi prostia a câștigat - prostia, lăcomia, ceva răzbunare și chiar ceva răutate”, a spus Ivașov.

În timp ce Kremlinul încearcă să prezinte înfrângerea din Ucraina ca o consecință a confruntării cu NATO, acuzând „Occidentul colectiv” care ajută Ucraina de „cinism și sete de sânge”, unii dintre susținătorii războiului din stadiul inițial încep deja să acceptă ideea de înfrângere.

Fostul deputat și separatist ucrainean Oleg Țarev, care înainte de invazie a fost identificat de serviciile speciale americane drept un lider marionetă pe care Kremlinul l-ar putea pune la putere după capturarea Ucrainei și care a fost acuzat de trădare în Ucraina, nu mai crede în victorie.

„Am fost acolo. Am luat parte la invazie”, a spus Țarev în timpul unui interviu telefonic.

Cu toate acestea, potrivit acestuia, nu a fost informat despre invazie și nu a fost informat cu privire la detalii, așa că armata rusă nu a înțeles că ucrainenii vor riposta și era încrezătoare într-o victorie ușoară.

Astăzi, Țarev consideră că încetarea ostilităților și fixarea realizărilor Rusiei în forma lor actuală ar fi o victorie.

„Pierdem Ucraina. Am pierdut-o deja”, a spus Țarev.

Ruși, care au lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, plănuiau să ajungă la Kiev în doar 18 ore.

Cu toate acestea, în ciuda unei serii de înfrângeri rușinoase pe front, Vladimir Putin nu plănuiește să se retragă și este gata să arunce în luptă alți 300.000 de soldați pentru a-și atinge obiectivul.

Ministrul ucrainean al Apărării: Rusia eșuează în Ucraina pentru că are încă o „mare armată sovietică”

Ministrul ucrainean al Apărării a desființat tacticile de război ale președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, spunând că trupele sale eșuează pentru că sunt încă o „mare armată sovietică”.

Oleksii Reznikov a abordat subiectul într-un interviu pentru The Guardian publicat joi, 15 decembrie, spunând că cifrele s-au dovedit a fi mai puțin avantajoase decât se aștepta Rusia.

El a prezis că un număr mare de ruși recrutați sunt pregătiți pentru o nouă ofensivă la începutul lui 2023, dar a spus că forțele ucrainene vor fi pregătite.

Reznikov a citat tacticile agile și hibride ale Ucrainei drept motiv pentru care ar putea fi egală chiar și cu o armată mai mare și mai bine finanțată precum cea a Rusiei.

El a mai spus că trupe bine antrenate și noi arme de la aliații occidentali ar ajuta.

„Dacă ar fi mașină de tocat carne împotriva mașinii de tocat carne, am pierde”, a spus el. „A fost o greșeală să ne perceapă ca o mică armată sovietică care va lupta cu o mare armată sovietică. Cu siguranță, o mare armată sovietică ar câștiga și împotriva unei mici armate sovietice, dar noi nu suntem o armată sovietică”.

Tactica principală a Rusiei a implicat aruncarea a cât mai multor oameni în luptă în speranța că vor copleși forța ucraineană mai mică, au declarat experții pentru Newsweek.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.