Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii declanșează contraofensiva: vor să recucerească primul oraș ocupat de ruși, în luna februarie

herson oblast

O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării "prinde contur" în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD), potrivit BBC. În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale, după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia, informează News.ro.

Forţele ucrainene au folosit noua artilerie cu rază lungă de acţiune pentru a ţinti podurile de peste râul Nipru, iar Ministerul Apărării a declarat că două atacuri recente asupra podului Antonivskiy din Herson au lăsat trupele ruseşti "practic izolate".

Herson a fost primul oraş din Ucraina care a fost cucerit de forţele ruseşti după invazia lor din februarie.Ministerul Apărării a declarat că pierderea acestuia ar "submina grav încercările Rusiei de a prezenta ocupaţia ca fiind un succes".

În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.

În cadrul acordului, Rusia a fost de acord să nu vizeze porturile în timp ce cerealele sunt în tranzit, în timp ce Ucraina s-a angajat să ghideze navele de marfă prin apele care au fost minate.

Cu toate acestea, acordul a fost aruncat în haos la mai puţin de 24 de ore de la semnarea înţelegerii, când două rachete ruseşti au vizat portul din Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.