Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii devin tot mai curajoși - O dronă ucraineană ar fi lovit un depozit de deşeuri nucleare în Rusia

nuclear danger

O dronă ucraineană s-a prăbuşit joi peste un depozit de stocare a deşeurilor nucleare la centrala atomoelectrică Kursk în partea de vest a Rusiei, a susţinut sâmbătă Ministerul rus de Externe, potrivit Reuters.

Ucraina ar fi trebuit să ştie că acţiunile sale ar fi putut provoca o adevărată catastrofă nucleară, mai menţionează MAE rus, într-o declaraţie emisă la o zi după ce Rusia a acuzat Ucraina că a vizat cu o zi înainte, cu ajutorul dronelor, o centrală nucleară în regiunea rusă de frontieră Kursk, fără a provoca distrugeri sau o creştere a radioactivităţii.

"Facem apel la toate guvernele să condamne puternic acţiunile barbare ale Kievului, care sunt extrem de periculoase şi pot conduce la consecinţe ireparabile", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, o dronă ucraineană echipată cu explozivi a avariat pereţii instalaţiei de stocare a deşeurilor nucleare, iar o alta a lovit o clădire administrativă a complexului nuclear.

"Conform datelor preliminare, dronele folosite în atacul asupra centralei nucleare erau prevăzute cu componente furnizate de ţările occidentale", a mai spus Zaharova, care a susţinut astfel că s-ar putea ca atacul să se fi desfăşurat cu acordul aliaţilor occidentali ai Ucrainei sau chiar la ordinul acestora.

Cu o zi înaintea atacului ucrainean cu drone, Kievul a acuzat la rândul său Rusia de un atac cu drone în regiunea Hmelniţki din vestul Ucrainei, susţinând că probabil acesta a ţintit zona din jurul centralei nucleare de acolo.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a comunicat ulterior că în urma atacului de la Hmelniţki au fost sparte mai multe ferestre ale centralei nucleare, dar activitatea acesteia nu a fost afectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.