Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii se pregătesc de răzbunarea sângeroasă a rușilor: mesaje de alertă, curent electric oprit și mobilizare totală

cloudfront.net
ucraina-razboi

Oficialii din Ucraina au declarat alertă de raid aerian în întreaga țară, inclusiv la Kiev, înaintea unui atac major anticipat de către forțele rusești.

Guvernatorul regiunii Odesa, Maksym Marchenko, a declarat că armata lui Vladimir Putin "se pregătește să lanseze un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei cu ajutorul avioanelor și navelor".

Acest lucru vine după ce s-a anunțat că Germania va furniza Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 și a dat aliaților permisiunea de a le trimite și ei pe ale lor - în ciuda amenințărilor Rusiei - în timp ce SUA a confirmat că va trimite peste 31 de tancuri M1 Abrams și va oferi instruire trupelor țării.

"Amenințarea unui atac cu rachete", a declarat Mykola Lukașuk, șeful Consiliului regiunii Dnipropetrovsk, pe Telegram. "Rămâneți în locuri sigure până la sfârșitul alertei. Amenințarea nu s-a încheiat". Lukașuk i-a îndemnat pe alții pe Telegram să nu raporteze locațiile posibilelor interceptări de către apărarea aeriană ucraineană. "Nu ajutați inamicul", a spus el. "Așteptați informații oficiale".

În sudul regiunii Mykolaiv, au existat, de asemenea, rapoarte oficiale privind posibilele focuri de armă rusești. "Ei scriu că trei grupuri de mopede [drone de atac Shahed] au decolat deja", a declarat Vitaliy Kim, șeful administrației militare regionale Mykolaiv, pe Telegram. "Escrocii mărunți nu au putut veni cu ceva mai bun de ziua de naștere a celui mai bun președinte".

În regiunea nord-estică Harkov, administratorul militar a avertizat locuitorii să rămână în adăposturile lor: "Există o amenințare de atacuri cu rachete. Nu ignorați alarmele".

În regiunea centrală Kirovohrad, administratorul militar a declarat pe Telegram: "Nivelul de amenințare cu rachete rămâne ridicat".

Cea mai mare companie energetică privată din Ucraina a întrerupt joi de urgență energia electrică în mai multe regiuni, inclusiv în Kiev, "din cauza amenințării unui atac cu rachete", a anunțat firma. Într-o postare pe Telegram, grupul DTEK a declarat că întreruperile de curent în capitală, Odesa și Dnipropetrovsk au fost "o măsură preventivă necesară pentru a evita daune semnificative la infrastructura energetică dacă rachetele inamice își ating ținta". Sirenele de raid aerian au sunat joi dimineață în toate părțile Ucrainei, inclusiv la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.