Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR Bihor va avea cel puţin un senator şi doi deputaţi în Parlamentul României

sigla UDMR
UDMR

Organizaţia UDMR Bihor va avea cel puţin un senator şi doi deputaţi în Parlamentul României, prin Cseke Attila, la al patrulea mandat, alături de Szabo Odon şi Biro Rozalia, la câte al treilea mandat, a declarat luni, în conferinţă de presă, liderul UDMR Bihor, Cseke Attila.

"Vom aştepta evident numărătoarea oficială şi rezultatul final după care începe să se distribuie mandatele, în mai multe etape. Nu putem face un pronostic, dar ce pare sigur este că vom avea un mandat de senator şi două de deputaţi. În funcţie de redistribuire, s-ar mai putea să fie date, aşa cum am avut şi la ultimele alegeri, când am avut două mandate de senator şi două de deputat", a declarat Cseke Attila, potrivit agerpres.ro.

Citește și: George Simion reacționează la atacul lui Kelemen Hunor: Avem candidați etnici maghiari în AUR, dar UDMR nu își are locul în Parlamentul României

Potrivit liderului UDMR Bihor, în judeţ, PNL a obţinut 34% din voturi, urmat de UDMR cu 21,30% (38.725 de voturi), PSD reuşind să adune 19,33 % din voturi, AUR - 8,63% şi USR - 6,9%.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a subliniat că este "un scor peste alegerile locale" şi "o nouă demonstraţie a comunităţii maghiare că îşi doreşte reprezentanţi în structurile de decizie din rândurile ei şi o formaţiune a sa, de sine stătătoare, cu identitate proprie, nu amestecată în altceva".

Senatorul Cseke Attila a afirmat că obiectivul noului Legislativ, şi evident al noului guvern, trebuie să fie asigurarea stabilităţii, cu predictibilitate, construcţie şi dezvoltare.

Citește și: Analiza alegerilor parlamentare: Ziua în care victoria este de aur, iar înfrângerea este de argint

"Noi, ca şi societatea în întregime, aşteptăm să avem nişte direcţii coerente de dezvoltare, pandemia să fie gestionată cu maximă responsabilitate, să vedem ce facem cu finanţarea educaţiei pentru care avem o lege de nouă ani care nu e pusă în practică legat de finanţarea din PIB, şi în loc să creştem, constatăm o involuţie. De asemenea, cu sistemul de sănătate. Eu un singur lucru spun aici, că obligaţia statului român este cea prevăzută în Constituţie, şi anume de asigurare de servicii medicale de calitate, publice, de stat, pentru cetăţenii români şi pentru cei asiguraţi. Cetăţeanul român aşteaptă servicii medicale de la stat", a subliniat Cseke Attila.

El a mai transmis mulţumiri electorilor şi a dat asigurări că echipa de parlamentari UDMR "va munci pentru judeţul Bihor şi va face tot ce este posibil să reprezinte această comunitate şi judeţul conform voturilor şi încrederii acordate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.