Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR, despre BREXIT: De astăzi nu mai e ce a fost

Laszlo Borbely

Ieșirea Marii Britanii din UE este o surpriză pentru toată Europa și un semnal de alarmă, pentru că ''se deschide o filă nouă în istoria UE'', este de părere președintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, Laszlo Borbely.

"Este o surpriză pentru toată Europa și un semnal de alarmă pentru că se deschide o filă nouă în istoria UE. De astăzi UE nu mai e ce a fost și va trebui foarte curând să se analizeze și problemele juridice, care sunt consecințele economice, juridice ale ieșirii Marii Britanii. Este un semnal pentru toată Europa, acel spirit de solidaritate care este în principiile de bază, dacă mai funcționează sau nu în UE, pentru că asemenea referendumuri se pot anunța practic în toate țările din UE", a declarat pentru AGERPRES Laszlo Borbely.

El a spus că partidele populiste, care nu au o altă ideologie decât una antieuropeană, antimigraționistă și naționalistă, au câștigat teren și acestea vor profita de "această breșă" care s-a format în ceea ce privește solidaritatea din UE.

Laszlo Borbely consideră că vor fi și consecințe sociale, pentru că, probabil, Marea Britanie va decide condiții mai dificile pentru cei care vor să lucreze aici.

"Știm foarte bine că sute de mii de cetățeni români lucrează în Marea Britanie și e clar că una dintre deciziile care se vor lua în curând, probabil, va fi restricționarea sau în orice caz condiții mai dificile de a se angaja în Marea Britanie. Deci, are și o consecință și asupra României. E foarte îngrijorător ceea ce se întâmplă și va trebui probabil să se analizeze cum merge mai departe UE în această nouă structură. (...) Este o situație fără precedent, nu putem aprecia care sunt consecințele reale care vor fi după ieșire", a adăugat președintele Comisiei de politică externă.

Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că cei mai mulți britanici au optat pentru Brexit, adică ieșirea țării lor din Uniunea Europeană.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.