Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR ia un mandat de senator în Bihor, iar PNL şi USR câte unul de deputat, după redistribuire

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Trei mandate parlamentare au fost redistribuite în judeţul Bihor, în a doua etapă, PNL şi USR reuşind să obţină câte un mandat de deputat, iar UDMR unul de senator. Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ Bihor, Diana Birău, lista candidaţilor la Senat cărora li s-au atribuit mandate în etapa 1: sunt Cornel Popa (PNL), Florian Bodog, (PSD) şi Cseke Attila (UDMR), iar la Camera Deputaţilor: Găvrilă Ghilea (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Gheorghe Bogdan (PSD), Adelina Coste (PSD), Ioan-Sorin Roman (PSD), Szabo Odon (UDMR), Biro Rozalia (UDMR).

Candidaţii cărora li s-a atribuit mandate la nivel naţional, în a doua etapă, sunt Ioan Cupşa (PNL), Silviu Dehelean (USR) - Camera Deputaţilor şi Derzsi Akos (UDMR)- Senat. 'Ani la rând am fost cei care am oferit spre redistribuire voturile din Bihor şi nu am beneficiat niciodată de redistribuire. Am avut un rezultat foarte bun la alegerile de acum, cu cinci procente mai mult, la alegerile locale 18,4%, respectiv acum 23,4%. este o bucurie al doilea senator. Practic, am revenit la normal. În general, în anii 90, aveam un senator şi trei deputaţi. De data asta, avem tot patru mandate, doar că două de senator, ceea ce considerăm că este o reuşită, care demonstrează că unitatea maghiarilor din Bihor aduce rezultate,' a declarat, joi, pentru AGERPRES, deputatul Szabo Odon.

Silviu Dehelean, care intră pentru prima dată în Parlament după ce a candidat sub sigla USR, a declarat, la rândul său, pentru Agerpres, că este foarte bucuros de reuşita acestui rezultat. 'Mă bucur desigur, dar ştiu că avem foarte mult de muncă şi că avem mult de construit şi aici, în filiala bihoreană. La nivel central, va trebui să găsim o modalitate să facem opoziţie constructivă în parlament', a declarat deputatul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.