Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îl AVERTIZEAZĂ pe Klaus Iohannis, după ultima cerere a președintelui: 'Să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009'

udmr consultari

O consultare în plus pe tema referendumului, dacă președintele Iohannis dorește, este binevenită, spune președintele UDMR, Kelemen Hunor. „Să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ținut un discurs, după care, râzând, a zis v-am consultat, la revedere”, adaugă Kelemen, potrivit mediafax.

Citește și: Olguța Vasilescu îl torpilează pe Klaus Iohannis! Atac fără precedent

Kelemen Hunor a declarat, luni, că întrebarea la referendum ar trebui să fie generală și politică, în așa fel încât răspunsul să fie „da” sau „nu”.

„O consultare în plus, dacă președintele dorește, cu Parlamentul este în regulă, este binevenită orice consultare. Doar să nu fie una cum a făcut Băsescu în 2009, a venit în Parlament, a ținut un discurs de câteva minute, după care, râzând, a zis v-am consultat, la revedere și a plecat. Nu cred că, dincolo de cinismul lui Băsescu, se poate spune că a fost o consultare, asta e clar. Dar, în rest, nu știm cum va suna întrebarea la referendum. Cred că ar trebui să fie una generală și politică, ca să poată să răspundă omul cu da sau nu, fără detalii tehnice. Detaliile tehnice necesită pregătire juridică, bănuiesc că nu va merge președintele spre detalii tehnice ci, mai degrabă, spre niște principii clare politice care pot fi foarte ușor formulate și la care se poate răspunde cu da sau nu”, a spus Kelemen.

Citește și: Rareș Bogdan, analiză la sânge: De unde vine pericolul suprem pentru Liviu Dragnea – Cine i-ar putea fura votanții

Întrebat dacă UDMR va merge la consultările de la Cotroceni pe tema referendumului, liderul Uniuniii a răspuns afirmativ.

„Dacă va fi o invitație vom merge, noi mergem de fiecare dată, cred în colaborarea loială cu instituțiile fundamentale cum sunt Parlamentul, Guvernul, Președinția”, a subliniat Kelemen Hunor.

Citește și: Ministerul Justiției șochează! Se dorește suplimentarea de posturi la o secție care o anchetează pe Kovesi

Președintele Klaus Iohannis le-a spus luni jurnaliștilor prezenți la Palatul Cotroceni pentru declarația sa de presă, într-o discuție informală, că va convoca partidele politice la consultări pe tema referendumului pe justiție.

Citește și: Poșta Română a devenit agent electoral pentru PSD! Cât costă întreaga operațiune

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient și mai puternic".

Șeful statului a avut săptămâna trecută consultări pe tema referendumului pe justiție cu reprezentanții societății civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.