Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR nu îl vrea pe Aurescu în Guvernul Cioloș: A candidat pe listele PSD. Tehnocrat e o exagerare

aurescu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că premierul interimar Sorin Cîmpeanu ar putea face parte din Cabinetul Cioloş, dar actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, nu corespunde profilului tehnocrat. 

"El a candidat pe listele PSD-ului la alegeri. Poate nu a plătit cotizaţia la zi, dar să spuneţi despre Bogdan Aurescu că este tehnocrat, este o exagerare. Puteţi să spuneţi că este un diplomat bun, că este un ministru de Externe, din punctul dumneavoastră de vedere, acceptabil, dar să spuneţi că este tehnocrat, e cam exagerat", a afirmat, miercuri, Kelemen Hunor. 

Întrebat dacă premierul interimar Sorin Cîmpeanu ar fi agreat de UDMR în noul Cabinet, Kelemen a răspuns: "Da. N-avem nimic împotrivă. Cel puţin de când este în cabinet a avut o deschidere, o înţelegere pentru toate problemele din educaţie. În acest moment n-aş putea reproşa absolut nimic". 

Kelemen susţine că în structura guvernului "nu este de dorit o schimbare radicală". 

"Nu ştiu dacă va schimba sau nu va schimba structura guvernului, dar bănuiesc că pentru un an de zile nu este de dorit o schimbare radicală fiindcă trebuie să restructurezi toată administraţia, asta înseamnă că pierzi cel puţin patru luni şi eu sunt convins că guvernul care va veni nu va avea timp de pierdut. (...) Eu cred că nu se va face o restructurare substanţială, aşa cred eu. Poate că vor fi mici modificări, asta va spune domnul Cioloş", a adăugat Kelemen. 

Potrivit acestuia, UDMR poate contribui la dezvoltarea societăţii româneşti şi că în această perioadă lupta politică nu trebuie dusă prin Guvern. 

"Avem şi expertiză, avem şi ceea ce putem noi adăuga la un proiect şi sigur că dorim să contribuim la tot ce înseamnă dezvoltarea societăţii din România şi vom contribui. Sper că vom reuşi la tot ce doreşte să facă un guvern tehnocrat. Sper că lumea va înţelege că în această perioadă partidele politice nu trebuie să se lupte pentru putere. Nu este momentul şi nu este perioada când prin guvern, prin executiv trebuie să ducem noi lupta pentru putere. De aceea eu cred că un guvern tehnocrat înseamnă specialişti şi oameni care nu au avut o implicare politică consistentă în ultima perioadă", a mai spus Kelemen. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.