Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR nu pune umărul la planul PSD: Anunţ despre votul pe o eventuală restructurare a Guvernului

adevarul.ro
udmr-psd-kelemen-hunor-dragnea-liviu

Senatorul UDMR, Tanczos Barna, a declarat pentru AGERPRES că parlamentarii Uniunii nu vor participa la vot în cazul unei restructurări în Parlament a Guvernului, întrucât acesta este atributul coaliţiei de guvernare.

"Efectuarea unor schimbări în Guvern este decizia strictă a partidelor de guvernământ, a coaliţiei de guvernare, drept urmare putem doar să reacţionăm la intenţia coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, de a opera anumite modificări, nu printr-o simplă remaniere, ci printr-o restructurare a guvernului. Acest lucru implică un vot în Parlament, putem numi un vot de încredere pentru Guvern, lucru care trebuie să fie atributul coaliţiei de guvernare. Din discuţiile interne din cadrul UDMR a reieşit această decizie, de a nu participa, în cazul în care săptămâna aceasta va avea loc un vot în Parlament, de a nu participa la acest vot şi de a lăsa partidele de guvernământ să arate că au o majoritate confortabilă în Parlament şi că pot susţine şi fără UDMR acest guvern", a declarat Tanczos Barna.

CITEŞTE ŞI: Vopseşte ouăle de Paşte cu ajutorul orezului: Tehnica prin care obţii un aspect spectaculos

Acesta a ţinut să puncteze că UDMR are o colaborare şi înţelegeri punctuale cu actuala coaliţie guvernamentală, dar nu face parte din Guvern, lucru care e mai puţin clar pentru alegători, inclusiv pentru electoratul Uniunii. 

Tanczos crede că prin neparticiparea la vot a UDMR se va clarifica faptul că acuala coaliţie are majoritate solidă şi că Uniunea nu face parte din Guvern. 

"Lucrurile cred că se vor clarifica, poate se vor şi clarifica cu ocazia restructurării, pe de o parte partidele PSD şi ALDE vor arăta că au o majoritate solidă în Parlament, pe de altă parte noi putem arăta că nu suntem în Guvern şi că, probabil, vom continua un fel de parteneriat cu această coliţie guvernamentală şi lucrurile se vor limpezi pentru toată lumea", a conchis senatorul Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.