Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR nu se împacă deloc cu ideea comasării. Critici dure aduse Guvernului de către liderul senatorilor Uniunii

gds.ro
Cseke Attila

Guvernul subordonează administrația publică locală intereselor politice dacă adoptă, în forma publicată, proiectul de Ordonanță de Urgență privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, susține liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

”Proiectul de act normativ poate fi declarat neconstituțional”, atrage atenția senatorul.

Acesta susține că prin proiectul de OUG, pus în transparență de Ministerul Afacerilor Interne, privind comasarea celor două alegeri în data de 9 iunie, coaliția schimbă regulile jocului în timpul jocului și riscă să scadă credibilitatea și predictibilitatea în administrația publică locală, adăugând că acest proiect de act normativ ridică semne de întrebare în ceea ce privește constituționalitatea și este, evident, motivat politic, încurajând traseismul politic.

”Credibilitatea și buna funcționare a serviciului public pentru cetățeni și a administrației publice locale ar trebui să fie o prioritate”, a declarat Cseke Attila.

„Se permite traseismul politic”

După cum este cunoscut, alegerile pentru administrația publică locală s-ar organiza simultan cu alegerile europarlamentare, în 9 iunie, urmând ca actualii primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, dar și președinții și vicepreședinții consiliilor județene să își păstreze mandatele până la expirarea acestora în toamnă, chiar dacă se înscriu în alt partid.

În această perioadă de tranziție, atrage atenția Cseke Attila, proiectul de act normativ al coaliției ar permite traseismul politic, ar permite primarilor să se înscrie dintr-un partid la altul și să candideze ca membri ai partidului nou ales.

„Actul normativ este motivat politic și nu ajută buna funcționare a administrației publice locale din România”

Cine vrea să schimbe partidul, trebuie să își asume faptul că de la începutul campaniei electorale și până la mijlocul lunii octombrie nu mai este primar.

”Nu poți fi primar liberal și candidat de primar social-democrat, sau invers, nu este corect față de alegători. UDMR nu susține acest proiect de act normativ și va vota și în Parlament în acest sens”, a conchis senatorul UDMR, Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.