Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE, ATENȚIONATĂ de la Londra: 'Nu suntem pe punctul de a negocia'

rfi.fr
Brexit

Uniunea Europeană doreşte o "bună relaţie" cu Marea Britanie după ieşirea din UE, a dat asigurări joi liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, la finalul primei sale întâlniri cu negociatorul-şef pentru Brexit, Michel Barnier, relatează AFP.

"Ei doresc o bună relaţie pe viitor, de asta sunt sigur", a comentat Jeremy Corbyn în faţa câtorva jurnalişti după întrevedere. El a afirmat că, pe mai departe, este "foarte bine informat" despre "metodele şi modul de acţiune" al lui Michel Barnier.

Citește și: Decizie ȘOC: Un fost președinte de stat și soția sa au fost ARESTAȚI preventiv pentru 18 luni

"Nu suntem pe punctul de a negocia. Ne facem o opinie despre ce doreşte UE" în aceste negocieri, a continuat el pentru a explica motivul prezenţei sale la Bruxelles.

Vorbind despre partidul sau ca despre un "guvern în aşteptare", Jeremy Corbyn a subliniat înainte de întrevedere că laburiştii "sunt pregătiţi să preia responsabilitatea negocierilor" pentru ieşirea din blocul european.

Liderul laburist, exponent al stângii radicale, are vântul în pânze după legislativele desfăşurate la 8 iunie în Marea Britanie. Spre deosebire de el, Theresa May a pierdut majoritatea absolută după ce a avut singură iniţiativa alegerilor anticipate, considerând că le va câştiga fără probleme.

O situaţie care îi ştirbeşte autoritatea şi poziţia în momentul în care negocierile asupra divorţului dintre Marea Britanie şi UE tocmai au început.

Citește și: Moartea lui Liu Xiaobo: UE reclamă eliberarea prizonierilor de conştiinţă din China

Jeremy Corbyn a profitat de întâlnirea sa pentru a sublinia pe lângă Michel Barnier "dorinţa de a menţine şi apăra locurile de muncă din Marea Brtianie şi a avea o relaţie economică eficientă cu Europa pe viitor, respectând însă rezultatele referendumului" de la 23 iunie 2016, anunță Agerpres.

"Uşa mea este deschisă întotdeauna pentru a asculta toate punctele de vedere despre Brexit", a declarat pe Twitter Michel Barnier la finalul întâlnirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.