Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a decis să reducă reuniunile fizice în favoarea videoconferinţelor

uniunea-europeana

Uniunea Europeană a decis să reducă reuniunile fizice ale responsabililor şi experţilor, întâlnirile urmând să se desfăşoare în cea mai mare parte prin videoconferinţă, a comunicat luni un purtător de cuvânt al preşedinţiei germane în exerciţiu a Consiliului UE, transmite AFP.

Potrivit acestuia, negocierile care au loc între Parlamentul European şi statele membre pe tema planului de relansare de 750 miliarde de euro ataşat bugetului european de peste 1.000 miliarde de euro vor continua să se desfăşoare cu prezenţă fizică, dată fiind 'imposibilitatea' de a se ajunge la un compromis prin negocieri la distanţă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

'În faţa avansării rapide a pandemiei, obiectivul comun trebuie să fie să se ajungă la un acord cât mai rapid posibil şi să se demonstreze capacitatea Europei de a acţiona', a comentat purtătorul de cuvânt.

'Al doilea val al pandemiei începe să afecteze dur Bruxellesul (...) Numai reuniunile esenţiale necesare pentru funcţionarea UE sau pentru coordonarea răspunsului la pandemie vor continua să se ţină fizic, şi numai dacă pot fi respectate cu stricteţe condiţiile de distanţare şi regulile sanitare', a precizat el, după o reuniune cu ambasadorii europeni.

Belgia este una din ţările europene cele mai afectate de pandemie, cu 321.031 de cazuri de infectare cu coronavirus - bilanţul triplându-se în ultimele cinci săptămâni - şi 10.810 decese.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Cel mai recent summit european, de pe 15-16 octombrie, a fost marcat de câteva plecări precipitate, mai ales ale preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şefei guvernului finlandez Sanna Marin, ambele intrate anterior în contact cu persoane testate pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.