Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE are nevoie de un sistem de solidaritate obligatoriu, afirmă comisarul european Ylva Johansson

Keystone / Martial Trezzini
migranti elvetia

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, care urmează să prezinte în această săptămână mult aşteptata reformă a sistemului european de azil, a cerut ca statele membre să adopte un sistem de solidaritate ''obligatoriu'' cu privire la migraţie, transmite luni euractiv.com.

''Trebuie să fie obligatoriu, toate statele membre trebuie să ajute atunci când există o situaţie în care un stat membru este sub presiune, când există o mulţime de oameni care au nevoie de protecţie', a spus Johansson.

'Dar trebuie, de asemenea, să luăm în calcul tipul de ajutor'' necesar, a subliniat reprezentanta Comisiei Europene, în contextul în care unele ţări membre rămân ostile faţă de acceptarea solicitanţilor de azil.

În ultimii ani, tentativele de relocare a solicitanţilor de azil în interiorul Uniunii Europene au fost respinse de aşa-numitul Grup de la Vişegrad - Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Slovacia.

'Nu este vorba doar relocare, ar putea fi şi alte situaţii, de exemplu ajutor pentru repatrierea'' celor ale căror cereri de azil au fost respinse.

Johansson nu a oferit detalii despre noul plan privind migraţia şi azilul, care va fi prezentat la 23 septembrie, la două săptămâni după ce un incendiu în tabăra de migranţi Moria, din insula grecească Lesbos, a lăsat fără adăpost mii de persoane.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că intenţionează să abolească controversatele 'regulamente Dublin', în virtutea cărora procesarea cererii de azil îi revine primei ţări membre în care migrantul a intrat.

Aceste regulamente permit trimiterea migranţilor în prima ţară de intrare din UE. State ca Grecia şi Italia susţin că acest lucru este incorect, susţinând că deseori cererile de azil sunt făcute pe teritoriile lor întrucât poziţia lor în sudul Europei le plasează în prima linie a sosirilor de migranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.