Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE n-a rămas datoare la atacul lui Kuleba: Ce i-a răspuns Josep Borrell ministrului privind susținerea Ucrainei

Twitter
Josep Borell

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a reafirmat, vineri, angajamentele statelor europene privind susţinerea militară a Ucrainei, încercând să tempereze nemulţumirile Kievului, ce reflectă dispute Bruxelles-Washington, anunță Mediafax.

"Am vorbit cu Dmitro Kuleba pentru a confirma că Uniunea Europeană răspunde angajamentelor de a oferi muniţie Ucrainei. Începând din data de 9 februarie, a fost furnizată muniţie în proporţie de 66% din prima etapă a volumului de un miliard de euro. Urgenţa este clară, Uniunea Europeană va face tot posibilul pentru a furniza asistenţă rapid", a declarat Josep Borrell, într-un mesaj postat pe Twitter.

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a criticat dur disputele din cadrul UE

"La reuniunea Grupului de Contact pentru apărarea Ucrainei, am reafirmat susţinerea militară din partea Uniunii Europene. Au fost instruiţi peste 16.000 de militari ucraineni. Au fost furnizate echipamente - muniţie şi rachete - în valoare de peste 600 de milioane de euro. Activităţile pentru achiziţiile comune continuă. UE continuă să colaboreze cu partenerii pentru a se asigura că Ucraina va fi câştigătoare", a insistat Borrell.

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a criticat dur disputele din cadrul Uniunii Europene privind furnizarea de armament, în contextul în care, conform unor surse, unele ţări se opun ca muniţia să fie achiziţionată cu fonduri europene din ţări terţe, precum SUA şi Marea Britanie.

"Incapacitatea UE de implementare a propriei decizii privind achiziţiile comune de muniţie pentru Ucraina este frustrantă. Acesta este un test asupra ideii dacă Uniunea Europeană are autonomie strategică pentru a lua noi decizii cruciale în materie de securitate. Pentru Ucraina, costurile lipsei de acţiuni sunt transpuse în vieţi omeneşti", a acuzat Dmitro Kuleba, conform agenţiei Ukrinform.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.