Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE plătește Rusiei, zilnic, bani cu sacul pentru combustibil, în timp ce Ucrainei i-a dat doar un miliard de euro: Datele prezentate de Josep Borell

Twitter
Josep Borell

Suma cheltuită de Uniunea Europeană pentru combustibilul rusesc este de 35 de ori mai mare decât cea oferită de blocul european industriei ucrainene de apărare, spune şeful diplomaţiei europene, citat de Business Insider, potrivit mediafax.

Josep Borell a transmis miercuri Parlamentului European că, de la începerea conflictului armat de la graniţa de nord a României, UE a plătit 35 de miliarde de euro pentru combustibilul rusesc şi i-a trimis Ucrainei un miliard de euro pentru a-şi îmbunătăţi sistemele de apărare.

„Trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să se apere... I-am dat Ucrainei un miliard de euro. Poate părea destul de mult, însă un miliard de euro este suma pe care i-o plătim zilnic lui Putin pe energie”, susţine Borell.

UE a impus sancţiuni severe Federaţiei Ruse de la atacurile lansate pe 24 februarie asupra Ucrainei.

Totuşi, Europa se bazează masiv pe combustibilul rus, ceea ce înseamnă că măsurile aplicate în contextul actual sunt limitate, alternativa constând în punerea în risc a resurselor de energie şi a economiilor.

Marţi, Comisia Europeană a declarat că UE plănuieşte să îşi reducă dependenţa de gazul rusesc cu două treimi până anul viitor. Ca parte a celei de a cincea runde de sancţiuni, blocul comunitar a propus, de asemenea, o interdicţie asupra cărbunelui importat din Rusia. Totuşi, preşedintele CE Ursula von der Leyen nu a menţionat nimic cu privire la gazele naturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.