Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE solicită o coordonare globală privind reglementarea criptomonedelor: Necesită coordonare globală și principii internaționale comune

europarl.eu
Comisia europeana UE

Mairead McGuinness a spus că SUA și UE avansează ambele cu privire la cadre cuprinzătoare pentru cripto, cu ordinul executiv al președintelui Joe Biden și propunerea MiCA.

Mairead McGuinness, comisarul pentru servicii financiare, stabilitate financiară și uniunea piețelor de capital din cadrul Comisiei Europene, solicită autorităților de reglementare globale să colaboreze pentru a aborda riscurile potențiale de pe piața cripto.â, conform cointelegraph.com.

Într-un articol de opinie de duminică în publicația de presă politică The Hill, McGuinness a spus că Uniunea Europeană și Statele Unite ar putea contribui la conducerea lumii într-o abordare de reglementare a criptomonedelor care ia în considerare beneficiile tehnologiei inovatoare, abordând în același timp „riscurile semnificative”. Comisarul UE a subliniat volatilitatea anumitor active, riscul de tranzacționare a informațiilor privilegiate, posibilitatea ca cripto-ul să fie folosit de Rusia pentru a sustrage sancțiunile și preocupările de mediu.

„Pentru a face regulile privind cripto-ul pe deplin eficiente, cripto-ul necesită coordonare globală și principii internaționale comune”, a spus McGuinness, adăugând:

„Un acord global privind cripto ar trebui să consacre mai întâi că niciun produs nu rămâne nereglementat. În al doilea rând, supraveghetorii ar trebui să colecteze și să facă schimb de informații la nivel global. În al treilea rând, orice acord trebuie să protejeze investitorii de retail. În al patrulea rând, ecosistemul cripto ar trebui să integreze pe deplin considerațiile de mediu.”

Potrivit comisarului UE, autoritățile de reglementare europene au avansat deja în furnizarea unui cadru cuprinzător privind criptomonedele cu propunerea Markets in Crypto Assets sau MiCA, care standardizează în esență toate regulile pentru furnizorii de servicii cripto din Uniunea Europeană. Ea a spus, de asemenea, că ordinul executiv semnat de președintele Joe Biden în martie „trasează calea pentru reglementarea SUA privind activele cripto”, stabilind un cadru pentru agențiile guvernamentale pentru a gestiona politicile legate de cripto și acțiunile de aplicare.

„Nu avem timp de pierdut în gestionarea acestei transformări în beneficiul investitorilor, al întreprinderilor și al societății în general”, a spus McGuinness.

Pe lângă activitatea sa privind MiCA, Comisia Europeană a cerut specialiștilor în servicii financiare să ia în considerare potențiala lansare a unui euro digital. Banca Centrală Europeană a început deja prototipurile experimentale ale unei interfețe digitale euro pentru clienți începând cu 29 aprilie. McGuinness a spus că Comisia UE va „fie pregătită” să introducă o legislație în spatele unei monede digitale a băncii centrale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.