Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UIMITOR Un deputat PNL sare în apărarea lui Ionuț Mișa și-l pune la punct pe fostul șef ANAF, Gelu Diaconu: 'Cele spuse se înscriu în sfera fabulaţiilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mișa

Deputat PNL Bogdan Huţucă i-a cerut, joi, fostului preşedinte ANAF, Gelu Diaconu să nu transforme războiul pe care îl are cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, într-o ”suită de acuzaţii calomnioase”, afirmând că Legea 29/2018 degrevează foarte mulţi români de impunerile fiscale ”nedrepte” ale ANAF.

”Îmi permit să îi sugerez fostului preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, să nu transforme războiul personal cu iz de vendetă dintre el şi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, într-o suită de acuze calomnioase atât la adresa mea, cât şi la adresa tuturor celor care au susţinut o lege care degrevează foarte mulţi români de bună credinţă de impunerile fiscale nedrepte ale ANAF. Ca o dovadă concludentă că cele spuse de Gelu Diaconu se înscriu în sfera fabulaţiilor stă Punctul de Vedere negativ emis de Guvern, prin Ministerul Finanţelor Publice, la proiectul de lege pe care l-am iniţiat”, a declarat deputatul PNL Bogdan Huţucă, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Klaus Iohannis OBLIGĂ autorităţile locale: Ce vor trebui să achiziţioneze

Bogdan Huţucă afirmă că, în calitate de iniţiator al legii Legea 29/2018, a fost o victimă colaterală în „războiul de 100 de ani” dintre fostul preşedinte al ANAF şi actualul ministru al Finanţelor, la fel şi ”99% din Parlamentul României care şi-a permis să voteze o iniţiativă pozitivă”.

Deputatul PNL spune că promovarea Legii 29/2018 privind anularea unor obligaţii fiscale este o îndreptare a neaplicării principiului accesibilităţii şi previzibilităţii legii, ”elemente fundamentale ale securităţii juridice într-un stat de drept şi care permit contribuabilului să-şi formeze conduita fiscală corespunzătoare, în caz contrar fiind obligat să suporte consecinţele (previzibile) neconformării obligaţiilor fiscale”.

Presa internațională a comentat DUR scandalul politic din România: 'Un an de proteste în România nu a schimbat nimic pe termen lung'

”O serie de contribuabili din România au fost supuşi unor consecinţe grave, respectiv stabilirea unui cuantum ridicat al dobânzilor şi penalităţilor, la care contribuabilul nu ar fi fost obligat dacă organul fiscal şi-ar fi îndeplinit obligaţia prevăzută în Codul de procedură fiscală, aceea de a-l înştiinţa cu privire la sarcinile fiscale”, a adăugat deputatul PNL.

PNL susţine că abordarea Legii nr. 29/2018 ar trebui generalizată pentru toţi contribuabilii care suportă consecinţe ale neîndeplinirii sau ale îndeplinirii defectuoase ale rolului activ al ANAF.

”În opinia noastră, abordarea Legii nr. 29/2018 ar trebui generalizată pentru toţi contribuabilii care suportă consecinţe ale neîndeplinirii sau ale îndeplinirii defectuoase ale rolului activ al ANAF întrucât este în spiritul principiului certitudinii juridice, un principiu fundamental potrivit căruia aplicarea legii la o situaţie specifică trebuie să fie previzibilă”, afirmă Bogdan Huţucă, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.