Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UiPath, primul unicorn românesc, mizează pe o evaluare de 26 de miliarde de dolari în listarea la Bursa de la New York

CNBC
The Wall Street

Producătorul de software UiPath, primul unicorn românesc, a stabilit termenii pentru oferta sa publică iniţială (IPO) la Bursa de la New York, operaţiune în cadrul căreia UiPath mizează pe o evaluare de aproximativ 26 de miliarde de dolari, transmit MarketWatch şi Reuters.

Compania care acum are sediul la New York intenţionează să vândă 21,3 milioane acţiuni la un preţ cuprins între 43 şi 50 de dolari pe acţiune, ceea ce ar urma să îi permită să strângă aproximativ 1,06 miliarde de dolari, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mastercard lansează Carbon Calculator, un instrument care le oferă băncilor acces la date despre amprenta de carbon

Comparativ, cu prilejul unei runde de finanţare derulate la începutul acestui an, UiPath a fost evaluat la 35 de miliarde de dolari.

Printre investitorii UiPath se numără Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia. Conform planurilor anunţate la finele lunii trecute, UiPath îşi va lista acţiunile la New York Stock Exchange sub simbolul "PATH". Un grup de 22 de bănci, conduse de Morgan Stanley şi JP Morgan, subscriu tranzacţia.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald's Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.

În prezent, UiPath vrea să se extindă după ce în perioada pandemiei mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că clienţii UiPath din sectoarele de retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative a cererii provocată de pandemia de coronavirus.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.