Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima minciună a lui Victor Ponta

revista presei

Evenimentul Zilei:

Rareori, transferul de putere în PSD s-a petrecut prin alegeri libere. Cu o singură excepție, alegerea unui nou președinte a fost consecința unor negocieri de culise între grupările de putere... Doar în 2005, când Mircea Geoană l-a învins pe Ion Iliescu în ciuda tuturor pronosticurilor, în PSD a fost democrație. Celebra exclamație iliesciană ”Aveți grijă pe mâna cui lăsați partidul!” a fost, în fapt, strigătul unui politician care reclama public că învoielile de culise nu erau respectate... De această dată, PSD nu a încălcat tradiția.Dacă Victor Ponta voia cu adevărat să-l învingă pe Liviu Dragnea nu o susținea pe Rovana Plumb, un lider fără anvergura necesară pentru a conduce PSD.Este, în primul rând femeie, iar misoginismul baronilor roșii este proverbial. Nu vor accepta niciodată să fie conduși de o femeie, în ciuda repetatelor recomandări de la Bruxelles. Ca să nu mai vorbim de misoginismul electoratului. Singura ei misiune a fost să creeze iluzia că PSD e un partid democratic... Liviu Dragnea este, în momentul de față, candidatul de care PSD are nevoie. Mai exact, candidatul de care grupul infracțional organizat intitulat PSD are nevoie. El este cea mai credibilă căpetenie, îndrituit să conducă ofensiva anti-Justiție, pe care PSD, mai mult ca sigur, o va declanșa în Parlament. Pentru că proiectele de modificare a legislației penale nu au fost uitate în Parlament. La momentul potrivit vor fi scoase din sertare. Poate în septembrie, înainte ca Înalta Curte să judece recursul în Dosarul ”Referendumului”. Riscurile fiind mari, Liviu Dragnea are nevoie ca de aer de un Cod Penal mult mai prietenos cu infractorii.Rămas premier, dar deconectat de la butoanele partidului, Victor Ponta nu va putea fi tras la răspundere că a organizat o nouă răzmeriță împotriva procurorilor și judecătorilor. Și el este direct interesat ca Justiția să fie pusă cu botul pe labe. În PSD, toți sunt fideli acestei cauze. Uitați-vă la jocul făcut de Valeriu Zgonea. Mai întâi, a dat un interviu în presa americană, în care s-a ”revoltat” că primii doi lideri ai PSD au probleme cu Justiția. Apoi, s-a încolonat în spatele lui Dragnea. Ce putem înțelege din acest comportament? Un singur lucru: PSD se pregătește să-și salveze penalii. Tandemul Dragnea-Ponta este speranța că acest lucru va deveni realitate. Nu e deloc o întâmplare că acest partid este condus de un condamnat penal și susține un premier urmărit penal. E o declarație de intenții. Urmează o toamnă fierbinte.

Digi24:

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat  că Ministerul Transporturilor nu primește bani la rectificarea bugetară întrucât nu a făcut dovada că îi poate cheltui. Șeful finanțelor a avut o abordare critică față de acest minister, spunând că îl dezamăgește an de an. „Transportul este sectorul care, din păcate, ne dezamăgește în continuare. Cel puțin pe mine personal, care și cunosc foarte bine acest sector, pot să spun că mă dezamăgește, din păcate, an de an. Pe de o parte, pentru că nu cheltuie banii pe care îi au alocați, pentru că știm foarte bine, de cheltuirea acestor bani pe acest sector se leagă, într-un fel sau altul dezvoltarea întregii economii. Deci, pe de o parte, nu cheltuie banii, pe de altă parte, mai vin și solicită bani suplimentari”, a declarat ministrul finanțelor.

Ziarul Financiar:

România trăieşte una din cele mai bune perioade macro: inflaţia aproape că nu există, deficitul comercial este acoperit din exportul de servicii, deficitul de cont curent şi deficitul bugetar sunt “pe plus”, BNR are dileme dacă să mai scadă sau nu dobânda pentru că piaţa îi permite, creşterea economică este fără dezechilibre, cursul valutar este stabil, iar pieţele au exces de lichiditate. Criza din Grecia nu a avut niciun fel de repercusiuni, chiar dacă un sfert din sistemul bancar românesc are ca acţionari băncile elene. În aceste condiţii, România se poate împrumuta foarte ieftin şi fără niciun fel de probleme. Dobânzile mici sunt valabile atât pentru companii, stat, cât şi pentru populaţie – cine se gândea că ROBOR poate ajunge la 1,3% pe an?Situaţia este prea bună pentru a fi adevărată. România este o piaţă de frontieră pe termen scurt din punctul de vedere al finanţării, şi nu o piaţă stabilă pe termen lung cu investitori care se uită la 10-20-30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.