Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: 7 cadre medicale din Spitalul Judeţean Buzău, confirmate cu coronavirus

Getty Images
doctor spital medic

Şapte cadre medicale din Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău, acolo unde patru bolnavi au fost depistaţi cu coronavirus, au fost diagnosticate cu COVID-19, în urma testării tuturor angajaţilor care lucrează în această secţie.

Citește și: Mutare explozivă anunțată de Marcel Ciolacu: Parlamentul nu va intra în vacanță; răsturnarea Guvernului e o variantă .

Potrivit directorului SJU Buzău, Claudiu Damian, cele 7 cadre medicale contaminate sunt un medic, 4 asistente şi 2 infirmiere, dintr-un total de 38 de angajaţi de la aecţia de Boli Interne care au fost testaţi.

Toate cele 7 cadre medicale confirmate cu COVID-19 vor fi internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.

"A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunţat, duminică seară, managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

Duminică dimineaţă, autorităţile buzoiene au anunţat infecţia cu coronavirus la 4 pacienţi din Secţia de Boli Interne, totul pornind de la o bătrână care a fost testată înainte de a se interna într-un azil.

După confirmarea cu coronavirus a bătrânei de 87 de ani, autorităţile de sănătate publică au trecut la testarea tuturor pacienţilor din Secţia de Boli Interne şi a personalului medical de pe această secţie. În urma testelor efectuate, s-a costatat că alţi 3 bătrâni cu comorbidităţi sunt pozitivi şi 7 cadre medicale, primele din Spitalul Judeţean Buzău.

Secţia de Boli Interne din Spitalul Judeţean Buzău este închisă ca urmare a acestei situaţii. Nu mai este internat nici un pacient, iar cei care pot urma tratamentul acasă vor fi externaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.