Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ | A murit preşedintele Tanzaniei: Era un contestatar al pandemiei de COVID-19 şi a susţinut că a eradicat boala prin trei zile de rugăciune naţională

Sadi Said/Reuters
John Magufuli

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, un sceptic proeminent al COVID-19, a cărui guvernare populistă a pus adesea țara sa din Africa de Est într-o lumină internațională nefavorabilă, a murit. Acesta avea 61 de ani.

Moartea lui Magufuli a fost anunțată miercuri de vicepreședintele Samia Suluhu, care a spus că președintele a murit din cauza insuficienței cardiace. Anterior au existat zvonuri că Magufuli avea COVID-19.

Magufuli nu mai fusese văzut în public de la sfârșitul lunii februarie, iar înalții oficiali guvernamentali negaseră faptul că acest5a se află în stare de sănătate proastă, chiar dacă zvonurile se propagaseră online că ar fi fost bolnav și, probabil, incapacitat de boală.

Magufuli a fost unul dintre cei mai proeminenți lideri africani care au negat gravitatea pandemiei de COVID-19. El spusese anul trecut că Tanzania a eradicat boala prin trei zile de rugăciune națională.

Preşedintele Tanzaniei nu este primul şef de stat care moare în pandemie. Anul trecut, preşedintele statului Burundi a murit de COVID-19, după ce anterior afirmase că "Dumnezeu a curățat coronavirusul de pe cerul din Burundi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.