Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Adriean Videanu şi Ioan Niculae, TRIMIŞI în judecată în dosarul Romgaz

www.jurnalul.ro
videanu niculae

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a mai multor inculpaţi în dosarul Romgaz. Printre aceştia se numără şi fostul ministru Adriean Videanu, dar şi omul de afaceri Ioan Niculae. Potrivit unui comunicat al DIICOT, aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la delapidare şi delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.


Potrivit procurorilor, Adriean Videanu, în calitate de ministru, ar fi aprobat şi semnat mai multe ordine şi memorandumuri în vederea favorizării companiei lui Ioan Niculae - Interagro. Prejudiciul, susţin autorităţile, s-ar ridica la peste 280 de milioane de lei.

" Membrii grupului infracțional organizat au pus în practică aplicarea unei strategii pe termen lung pentru a obține o cantitate de gaze naturale de la partea civilă SNGN ROMGAZ S.A. fără ca acestea în fapt să fie plătite, sub disimularea că pentru gazele livrate au fost acordate discounturi. În concret, mecanismul infracțional presupunea ca gazele naturale să fie însușite din patrimoniul părții civile de către persoanele cu funcții de conducere, ce au calitatea de subiecți activi respectiv de administratori, pentru altul: pentru societatea controlată de către liderul grupului respectiv INTERAGRO S.A.", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii au instituit deja în această cauză măsuri asiguratorii: au pus sechestru atât pe bunurile, cât şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosar.

Cauza a fost înaintată spre soluţionare  Înaltei Curţi de Casație și Justiție.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.